18 June 2018

Cupa Select, o reușită la prima ediție

Filed under: Sport |

inot

Încet, dar sigur Sătmarul intră pe harta înotului românesc. După ce în decembrie am avut la Complexul Select primul concurs de înot din istoria Sătmarului, la sfârșitul săptămânii organizatorii au plusat cu un nou turneu.

De data aceasta rezervat exclusiv copiilor și care s-a întins pe durata a două zile și a adus la start peste 80 de concurenți de la cluburi din Oradea, Baia Mare, Turda, Arad, Târgu Mureș și, bineînțeles, Satu Mare.

Prima ediție a Cupei Select s-a dovedit a fi o reușită din toate punctele de vedere. Copii talentați la start, rezultate foarte bune și oaspeți care s-au declarat încântați de șederea la Satu Mare.

”Am prins curaj. Toate reacțiile oaspeților noștri au fost pozitive și ne-au promis că vor reveni cu drag la competițiile noastre. De altfel pe viitor vrem să introducem această cupă și în calendarul oficial al federației”, a spus Tiberiu Markos, unul dintre organizatori.

Antrenorul de la clubul Select Satu Mare, Silviu Pop, a fost și el extrem de mulțumit.

”Am avut acum 19 copii de la clubul nostru în concurs și s-a văzut la ei un progres evident față de cupa din decembrie. Numai participând la astfel de concursuri putem crește în valoare și în performanțe. Sunt extrem de mulțumit și le mulțumesc părinților și tuturor celor care s-au implicat în organizare”, a spus Silviu Pop, care sâmbătă și-a sărbătorit ziua de naștere în mijlocul copiilor și a părinților de la clubul Select.

S-au acordat premii și cadouri tuturor participanților și bineînțeles medalii câștigătorilor. S-a concurat la individual, în stil liber, bras, spate şi fluture, pe distanţe de 50 de metri pentru categoriile 2007 şi mai mici, 2005 şi 2004, respectiv pe distanţe de 100 de metri, pe categoriile 2003, 2002, 2001 şi 2000-1998, fete şi băieţi.

Finalul fiecarei zile de concurs a fost rezervat pentru Ștafeta Orașelor, organizată în probele de 4×50 m liber baieți și 4×50 m liber fete, și la 4×50 m mixt baieți și 4×50 m mixt fete.

De remarcat evoluțiile bune ale sătmărenilor: Moșneguțu Cătălin, Tătar Luca, Riedl Tibor, Mihalku Adam, Denis Buzilă, Soponar Darius, Szelmenczi Zalan, Mihalku Mark, Gătina Alexandra, Pop Ariana, Grigoriu Alexandra, Komiati Ana, Andrei Soponar,Filip Grigoriu,Luca Simon, Andra Maria Beliga.

Rezultatele complete ale sportivilor sătmăreni le vom publica în ediția de mâine a GNV.

Un reportaj de la Cupa Select veți putea vedea în această seară la emisiunea Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

Florin Mureşan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *