De ce să te fereşti când mergi la piaţă – află care sunt alimentele ce conţin pesticide

Filed under: Sanatate |

7

Nu mai este pentru nimeni un secret ca, in momentul de fata, foarte multe dintre alimentele destinate consumului uman sunt crescute cu tot felul de pesticide sau erbicide. Pericolul nu este deloc de neglijat, intrucat studiile de specialitate arata ca aceste substante pot provoca probleme de infertilitate, cancer, ASHD sau alte boli grave.
Explicatia este ca substantele straine, nocive, supraincarca organismul cu tot felul de deseuri, iar organismul devine incapabil sa elimine in mod eficient aceste toxine.

Ce avem de facut intr-o astfel de situatie?

Identificarea alimentelor care conti cele mai multe reziduuri de pesticide
Daca provin din surse nesigure sau supermarket-uri, urmatoarele alimente se pot dovedi extrem de nocive, fiind pline de pesticide: merele, ciresele, ardeii dulci, capsunele, afinele, piersicile, castravetii, strugurii, rosiile, cartofii.
Mai putin periculoase s-au dovedit a fi bananele, ceapa, sparanghelul, migdalele, grapefruit-ul.

Eliminarea pesticidelor de pe fructe si legume
O solutie extrem de eficienta pentru rezolvarea acestei probleme ar fi sa curatam fructele sau legumele cu apa si otet de mere. Apa simpla nu are puterea sa elimine in totalitate pesticidele din coaja alimentelor, insa otetul este de un real ajutor.

Aprovizionarea din surse sigure
Specialistii atrag atentia ca alimentatia nu este deloc un subiect de joaca pentru sanatatea noastra, asa ca cel mai bine ar fi sa ne facem cumparaturile din surse verificate, de la tarani sau din pietele autorizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *