18 June 2018

Demonstraţie spectaculoasă a jandarmilor la Şcoala Grigore Moisil

Filed under: Locale |

moisil

La Şcoala cu clasele I-VIII Grigore Moisil din municipiul Satu Mare, luptătorii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Satu Mare, sub comanda sublocotenentului Vlad Chiuzbăian şi sprijiniţi de maiorul Marin Croitoru, au prezentat ieri un spectaculos exerciţiu demonstrativ în cadrul proiectului educaţional “Şcoala altfel. Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Exerciţiul demonstrativ a fost un premiu pentru Şcoala cu clasele I-VIII Grigore Moisil , care a obţinut locul I la secţiunea “cea mai implicată şcoală” în cadrul concursului “Jandarmul, prietenul tău!”, organizat în noiembrie 2013.

Astfel, circa 700 de elevi ai şcolii, împreună cu cadrele didactice şi directorul Voicu Constantin au urmărit cu sufletul la gură exerciţiile demonstrative ale jandarmilor. Totul a debutat cu o coborâre în rapel a jandarmilor de pe clădirea şcolii. Apoi, o patrulă de jandarmi a fost sesizată despre faptul că la o bancă din apropiere a avut loc un jaf, iar făptuitorii au reuşit să scape. Jandarmii au pornit în căutarea şi urmărirea răufăcătorilor. Văzând persoane suspecte, jandarmii i-au interceptat, dar aceştia au refuzat să se oprească la somaţii, fiind necesară folosirea forţei. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori. Patrula de jandarmi a fost sprijinită de un luptător care, în coborâre de pe tiroliană a reuşit, cu un singur foc de armă, să anihileze infractorul înarmat.

Grupa de Intervenţie Antiteroristă a oferit elevilor câteva coborâri în rapel şi mai multe traversări pe instalaţia tiroliană. Apoi, activitatea s-a împărţit pe trei sectoare, unul în care copiii au putut vedea îndeaproape ţinuta jandarmilor, materialele şi armamentul Jandarmeriei, altul în care elevii au testat tiroliana, iar în al treilea sector era organizat un minipoligon de tragere, unde tinerii şi-au testat precizia, încercând să tragă cu arme air soft.
Pavel Prodaniuc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *