More

    Descrierile de pe Facebook care ucid poza

    2

    Cinci descrieri care nu au ce căuta la pozele tale de pe Facebook.

    Să ne înţelegem de la bun început: atunci când pui o poză pe Facebook NU este obligatoriu ca ea să aibă o descriere. Ştii cum se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte? Ei bine, asta se aplică şi în cazul tău. Desigur, există cazuri în care textul poate completa armonios poza, însă la fel de bine o poate “asfixia” cu redundanţă. Lista de “no, no, no” a descrierilor neinspirate este extrem de lungă, dar noi le amintim pe cele mai frecvent întâlnite.

    1. Eu la…

    Sigur ai în lista de prieteni o persoană care îşi face poze pe oriunde merge, mereu în aceeaşi poziţie (drept, ca în armată) şi pe care le descrie aproape identic, singura variabilă fiind locul: “eu la mare”, “eu la Sinaia” sau, pentru cine îşi permite, ”eu la Paris”. Având în vedere că e profilul lui/ei şi că în spate se vede turnul Eiffel, oricine şi-ar fi dat seama că vorbim, desigur, despre “el/ea la Paris”. Completarea e la fel de necesară ca explicaţiile în timpul unei partide de sex.

    2. Citate

    Să faci mişto de oamenii care au citate în dreptul pozelor e învechit, aşa că ne-am gândit să trecem de cealaltă parte a baricadei şi să le propunem o alternativă pentru a mai scoate puţin capul din cazanul cu penibil. Dacă simţi că viaţa ta nu va mai decurge la fel fără o descriere “citată”, alege una care să se potrivească fotografiei. Altfel, toată lumea se va întreba care este legătura dintre Marea Neagră şi viaţa care îţi dă lămâi.

    3. Declaraţii de dragoste

    E de ajuns să ştie partenera ta că o iubeşti, nu e nevoie să împrăştii asta pe tot Internetul. Oricum, simplul fapt că ai decis să postezi o poză cu ea denotă faptul că e importantă pentru tine. În plus, nimănui nu-i pasă cât de mult o iubeşti. Crede-ne: absolut nimănui.

    4. Inside jokes

    Ţii minte seara aia în care ai ieşit cu băieţii în oraş şi unul dintre voi a făcut o glumă bună? Nu-i aşa că e păcat să o ţineţi doar pentru voi? Pune-o cu încredere la descrierea următoarei poze pe care o urci. Sau, dacă te gândeşti mai bine, NU.

    5. …

    Mereu ne-am întrebat ce vor să sugereze oamenii care pun “…” la descriere. Că sunt gânditori? Că sunt misterioşi? Că vor să lase loc de interpretări? Ce te poate face să crezi că “…” e o alegere mai bună decât mult mai elegantul “ ”, cunoscut popular sub numele de “nimic”.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE