22 April 2018

Despre „succesuri”, cu EBA şi Macovei (I)

Filed under: Editorial |

Elena Băsescu a sărit calul rău de tot. “Monica Macovei a renunţat la principiile pe care le invoca pentru a obţine un loc pe lista PDL pentru europarlamentare”, zicea deunăzi juna prezidenţială, luându-se la trântă cu logica. De fapt, cu ce-a greşit Monica Macovei? Că a rămas în PDL? Dar şi EBA a fost în PDL până de curând, când şi-a anunţat demisia pe 18 martie. Până pe 18 martie era bun PDL-ul, acum nu mai e?! Facem bornă istorică din ziua în care EBA a întors armele, precum comuniştii din ziua în care tânărul ilegalist Nicolae Ceauşescu a scos-o regina balului pe tovarăşa Lenuţa?

Aceleaşi vorbe goale le-am auzit şi când Elena Udrea a demisionat din PDL, la sfârşitul lunii ianuarie: Monica Macovei a renunţat la principii, bla-bla-bla… Dacă din ziua aceea era atât de degradant să fii membru PDL, atunci Elena Băsescu de ce-a mai rămas în partidul “odiosului Blaga”? Să înţeleg că între 30 ianuarie şi 18 martie a renunţat şi EBA la principii?!

Hai s-o luăm şi altfel. Traian Băsescu a făcut cu mâna la perdeluţă – “Adio, PD! Adio, PDL!

Noi azi ne-am despărţit definitiv” – pe 23 martie 2013. Dar Elena Udrea şi Elena Băsescu au rămas în PDL-ul de care Traian Băsescu se despărţise definitiv! Or fi renunţat ele la principii, vreme de aproape un an?! Vai, dar ar fi îngrozitor!!!

Eu tot nu înţeleg la ce principii a renunţat Monica Macovei. Ce grozăvie a făcut ea, cu ce mafioţi-corupţi-pucişti s-o fi înhăitat? Eu constat că Monica Macovei face exact ce făcea şi acum un an sau doi, când – vorba Elenelor – nu renunţase la principii. Singura schimbare majoră e că între timp au plecat din PDL nişte personaje importante (Cristian Preda, Sever Voinescu, Adrian Papahagi, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu, Elena Udrea, Florin Popescu, iaca şi Elena Băsescu, se pregăteşte lotul primarilor), dar au rămas în PDL multe alte personaje importante (Monica Macovei, Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Andreea Paul-Vass, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Roberta Anastase, Adriana Săftoiu, Cătălin Predoiu etc.). De ce plecaţii ar fi buni, iar rămaşii ar fi răi? Sigur că partidul era mai puternic cu toţi la un loc, dar simpla hemoragie de la PDL la PMP nu-l transformă pe unul într-o herghelie de diavoli, iar pe celălalt într-o adunare de îngeri.

Grigore Cartianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *