24 June 2018

Despre „succesuri”, cu EBA şi Macovei (II)

Filed under: Editorial |

EBA mai face o imprudenţă majoră: îşi compara propria activitate europarlamentară cu cea a Monicăi Macovei: “Activitatea în Parlamentul European arată că eu am fost, totuşi, mai activă decât Monica Macovei. Am 1.859 de activităţi în PE, pe când doamna Macovei are 1.226”. Ei, aş! Te pomeneşti că o banală declaraţie politică, şi aceea citită împiedicat, face mai mult decât impunerea unor rigori anticorupţie în toată Europa.

În vara fierbinte a lui 2012, nu vocea Elenei Băsescu s-a auzit prin cancelariile occidentale, ci cea a Monicăi Macovei. Chestiune de prestigiu, de experienţă, de credibilitate. Adevărul e că la salvarea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu a contribuit major Monica Macovei şi neînsemnat Elena Băsescu.

Şi o ultimă observaţie. EBA scrie, cu obrăznicie, următoarele: “Spre deosebire de Monica Macovei, eu am primit în 2009 încrederea a peste 200.000 de români, nu m-am ascuns pe o listă. Singura mea candidatură electorală a fost un succes, în timp ce doamna europarlamentar, deşi dintr-o generaţie cu peste 20 de ani mai în vîrstă ca mine, nu a avut acest curaj”.

Ce tupeu! De parcă nu ne amintim cum a primit EBA “încrederea a peste 200.000 de români”… Cum se dădeau peste cap activiştii PDL să-i procure marii europarlamentare de azi voturile care s-o facă atât de arogantă, atât de plină de ea… Atunci, România a testat o formulă în premieră: “independentul de partid”.

Carevasăzică, Monica Macovei ar trebui să se ruşineze că a candidat pe lista unui partid, adică la fel ca majoritatea zdrobitoare a celor 750 de europarlamentari de la Bruxelles, din toate ţările UE. Măcar Macovei a candidat pe o listă de partid la vedere, în timp ce EBA s-a ales pe o listă de partid camuflată, pe care fiica preşedintelui era singurul nume.

Grigore Cartianu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *