More

    Dezinteres pentru vacanţele de Paşte

    vacanta

    Chiar dacă agenţiile de turism nu duc lipsă de oferte în ceea ce priveşte vacanţele de Paşte, sătmărenii nu se înghesuie să le achiziţioneze. Marea majoritate a sătmărenilor preferă să-şi petreacă sărbătorile pascale în familie, în mod tradiţional, şi economisesc bani pentru concediile din timpul verii.

    Cereri nesemnificative
    Potrivit celor afirmate de agenţiilor de turism din Satu Mare, cererile pentru vacanţele de Paşte sunt foarte puţine, chiar dacă oferta este destul de bogată. “De sărbătorile pascale, cererile pentru vacanţe sunt foarte puţine. Sătmărenii preferă să-şi petreacă aceste sărbători acasă sau la ţară, în mijlocul familiei, şi în mod tradiţional, puţin fiind cei care doresc o vacanţă pentru această perioadă”, ne-a declarat agentul de turism de la Agenţia “Savi Travel”, Ioana Gale. “Nu sunt mulţi doritori pentru vacanţele de Paşte. Mulţi sătmăreni preferă să economisească bani pentru concediile de vară, iar sărbătorile pascale şi le petrec într-un mod mai tradiţional”, a precizat şi operatorul de turism de la Agenţia House of Travel, Robert Tar.

    Chiar dacă puţini, sunt totuşi unii sătmăreni care preferă să-şi petreacă Paştele în staţiuni. Ambii operatori de turism mai înainte amintiţi au precizat că cele mai multe solicitări sunt pe intern, adică la Băile Felix şi la pensiunile turistice din Maramureş. “Până în prezent am avut 15 solicitări, din care doar două au fost pentru staţiuni din Ungaria, restul fiind pentru Maramureş şi Băile Felix”, a mai spus Ioana Gale.

    Ofertă bogată
    Chiar şi în aceste condiţii, agenţiile de turism pun la dispoziţia celor interesaţi oferte bogate pentru petrecerea sărbătorilor de Paşte. Astfel, pe intern, la pensiunile din judeţul Maramureş, unde există şi variante de a vizita şi alte obiective, vacanţele de Paşte costă între 460 şi 895 de lei/persoană, în funcţie de numărul de zile de cazare. De asemenea, la Băile Felix, la hoteluri de trei sau patru stele, o vacanţă de trei zile costă între 340 şi 440 de lei/persoană, iar la 5 zile de cazare preţul este de 900 de lei/persoană. Oferte pe intern mai sunt şi la munte, în jur de 500 de lei pentru trei zile/persoană.

    Pe extern, în Ungaria, la hotel de trei stele, pentru trei zile de cazare, o vacanţă de Paşte costă în jur de 350 de euro, iar în Grecia, hotel de trei stele, patru nopţi, o astfel de vacanţă costă 175 de euro/persoană.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE