More

    Două decenii după gratii pentru criminalul Vivienei Dragoş

    criminal vivien

    Tribunalul Satu Mare l-a trimis după gratii pentru două decenii pe criminalul Deteşan Ovidiu, cel care a violat-o şi ucis-o cu sânge rece pe Vivien Dragoş. Pronunţarea sentinţei în cauza penală nr. 261/83/2014 a avut loc joi, judecătorul Remus Nemeş precizând pentru reprezentanţii mass media că:

    “Pedepsele au fost stabilite la maximul prevăzut de lege, ţinând seama de noile limite de pedeapsă stabilite de noul Cod Penal.”

    Judecătorii Tribunalului Satu Mare l-au condamnat pe Deteşan Ovidiu pentru viol în formă calificată – inculpatul fiind judecat în cadrul procedurii recunoaşterii vinovăţiei – la pedeapsa de opt ani de închisoare, respectiv pedeapsa complementară de cinci ani interzicerea drepturilor. De asemenea, instanţa l-a condamnat pe Deteşan Ovidiu pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat – judecat în cadrul procedurii recunoaşterii vinovăţiei – la pedeapsa de 16 ani şi opt luni închisoare, respectiv pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pe o durată de cinci ani.

    Tribunalul Satu Mare a contopit pedepsele în conformitate cu articolul 39, aliniatul 1, litera D, din noul Cod Penal, respectiv articolul 45 din noul Cod Penal, în pedeapsa cea mai grea: 16 ani şi opt luni de închisoare, la care instanţa a adăugat un spor de doi ani şi opt luni închisoare.

    În final, s-a stabilit pedeapsa de 19 ani şi patru luni închisoare, respectiv pedeapsa complementară de cinci ani interzicerea drepturilor. Tribunalul Satu Mare a menţinut arestarea preventivă a inculpatului Deteşan Ovidiu, constantând că nu există constituire de parte civilă în cauză. Hotărârea a fost dată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

    Reamintim că Vivien Dragoș a fost găsită violată și strangulată în data de 12 octombrie 2013 pe malul lacului Cubic. Ucigașul este concubinul sorei sale, aceștia având împreună trei copii. Polițiștii sătmăreni au fost duși la locul în care se afla trupul neînsuflețit al fetiței chiar de criminal. Criminalul, în vârstă de 23 de ani, și-a recunoscut fapta în fața polițiștilor, cărora le-a povestit că a convins-o pe Vivien să meargă cu el la coliba pe care o avea amenajată pe malul lacului Cubic. Odată ajunși acolo, acesta a violat-o după care a ucis-o prin stragulare. Ca să ascundă fapta, criminalul a introdus cadavrul într-un sac pe care l-a aruncat mai apoi în lac. Pentru a nu fi suspectat, ucigașul a participat el însuși la căutările pe care voluntarii de la Asociaţia “Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” Satu Mare le-au întreprins zile la rând. Coordonatorul echipei, Daniel Someșanu, a declarat că încă de la început Deteşan Ovidiu a fost principalul suspect în cercul celor care cunoșteau familia.

    „Era o persoană conflictuală, mereu se certa cu mama lui Vivien, care nu făcea altceva decât să încerce să își țină familia unită”, a spus Daniel Someșanul.

    “A fost o fetiță de aur”, au declarat despre Vivien Dragoș toți cei care au cunoscut-o.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE