More

    Elevi transportaţi de un şofer băut

    sofer

    Părinţii elevilor din Târşolţ au toate motivele să fie îngrijoraţi, după ce o patrulă a Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare l-a depistat pe şoferul microbuzului şcolar sub influenţa băuturilor alcoolice.

    Autovehiculul plin cu elevi a fost oprit joi de purtătorii de uniformă pe strada Botizului din municipiul Satu Mare, poliţiştii rutieri reţinându-i şoferului permisul pe loc după ce etilotestul a indicat o alcoolemie de 0,20 mg/l în aerul expirat.

    Bărbatul le-a explicat poliţiştilor că a consumat băuturi alcoolice cu o noapte înainte de a se urca la volan, în compania unor prieteni din localitate, reîntorşi pentru o scurtă perioadă de timp de la muncă din străinătate.

    “Având în vedere faptul că în această săptămână se derulează  programul Şcoala Altfel, poliţiştii rutieri au organizat o acţiune pe linia transporturilor de persoane, în cadrul acesteia fiind verificate un număr de şapte autovehicule destinate transportului copiilor. În cadrul acestei acţiuni, care avea ca scop prevenirea evenimentelor rutiere în care să fie implicaţi copiii transportaţi, poliţiştii rutieri sătmăreni au depistat un bărbat, de 57 de ani, care conducea un autovehicul marca Volkswagen, aparţinând Şcolii de Arte şi Meserii Târşolţ, pe ruta Târşolţ – Satu Mare. A fost oprit în trafic pe strada Botizului din municipiul Satu Mare, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,20mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferului i-a fost reţinut permisul de conducere pe o perioadă de trei luni şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 382,5 lei, plătibilă în termen de 48 de ore, după expirarea acestui termen amenda se dublează”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE