20 June 2019
Festivalul Berii Artizanale

Evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a s-au amânat pentru sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie

Filed under: Actualitatea Salajeana |

Calificativele obţinute de către elevi la evaluare nu vor fi trecute în catalog

Potrivit ministrului Educației, Remus Pricopie, primii testaţi vor fi elevii de clasa a IV-a, urmaţi de cei de a II-a şi, mai apoi, de cei din clasa a VI-a.

Evaluările, care se fac în premieră anul acesta la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, se vor desfășura între 28 şi 30 mai pentru elevii de clasa a IV-a, între 2 şi 4 iunie pentru cei din clasa a II-a şi în 5 – 6 iunie pentru elevii de a VI-a.

Primii testaţi vor fi elevii de clasa a IV-a, urmaţi de cei de a II-a şi apoi de cei din clasa a VI-a.

Evaluarea pentru cei din clasele a IV-a va avea loc pe 28 mai – proba la Limba română, în 29 mai la Matematică şi în 30 mai la Limba maternă la clasa a IV-a.

Evaluarea la clasa a II-a începe în 2 iunie cu proba de Limba română, în 3 iunie are loc proba la Limba maternă şi se încheie pe 4 iunie cu proba de Matematică.

Elevii claselor a VI-a vor fi evaluaţi la Limbă şi comunicare, în 5 iunie, şi la Matematică şi Ştiinţe ale naturii, în 6 iunie.

Timpul alocat pentru fiecare probă diferă de la o clasă la alta, fiind de 25 de minute la clasa a II-a şi de o oră la clasele a IV-a şi a VI-a.

Potrivit ministrului, evaluările urmăresc să identifice evoluţia de ansamblu a elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, pentru a oferi date substanţiale care vor permite o analiză a sistemului de învăţământ preuniversitar.

Ministrul Educației, Remus Pricopie a mai spus că evaluarea se desfăşoară în timpul orelor de curs, în funcţie de programul fiecărei unităţi de învăţământ.
Iulian Duma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *