22 July 2018

Delegație din Serbia, în schimb de experiență prin Sălaj

Filed under: Actualitatea Salajeana |
2
Instituţia Prefectului Județului Sălaj a primit, vineri, vizita unei delegaţii a Ministerului Muncii din Serbia în vederea efectuării unui schimb de experienţă, în cadrul unui proiect al Ministerului Muncii din România, în care sunt implicate judeţele Sălaj, Hunedoara, Cluj şi Timiş. Întâlnirea a avut loc la sediul Instituţiei Prefectului şi al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, sub coordonarea subprefectului judeţului, Lucian Băican. 
Scopul principal al întâlnirii a constat în împărtăşirea experienţei pe care administraţia sălăjeană a acumulat-o în perioada de preaderare la Uniunea Europeană în domeniul ocupării forţei de muncă. Reprezentanţii Agenţiilor Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Serbia s-au informat cu privire la paşii pe care urmează să îi facă în perioada de preaderare la Uniunea Europeană.
Oaspeţii au fost interesaţi în principal de ocuparea forţei de muncă a persoanelor de etnie romă, de proiectele europene care se derulează în Sălaj în acest domeniu şi, nu în ultimul rând, de crearea de parteneriate pentru derularea de proiecte transfrontaliere, finanţate din fonduri europene.
„Vizita delegaţiei din Serbia face parte dintr-un proiect al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă din Serbia, la care participă Agenţia Naţională din Suedia, Franţa şi Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice din România. Este un proiect de preaderare, Serbia aflându-se în acord de asociere cu UE. Având în vedere că în judeţul Sălaj s-au implementat proiecte din fonduri europene pentru ocuparea forţei de muncă, am pregătit o prezentare de care delegaţia străină a fost extrem de interesată. Oaspeţii noştri au considerat că proiectele implementate sunt un exemplu de bune practici. Din acest schimb de experienţă, am remarcat că în Serbia Agenţiile Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt sub coordonarea directă a Consiliilor Locale, acest lucru putând fi pentru noi un exemplu, în ideea descentralizării”, a declarat prefectul Ionel Ciunt, la finalul vizitei.
Iulian Duma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *