23 June 2018

FIFA i-a interzis clubului FC Barcelona dreptul la transferuri pentru sezonul viitor

Filed under: Sport |

b

Clubul spaniol FC Barcelona a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a FIFA cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri în sezonul viitor, pentru infracţiuni comise la achiziţionarea a zece jucători minori, a anunţat, miercuri, forul mondial.

“Comisia de Disciplină a considerat că este o infracţiune gravă şi a decis sancţionarea clubului cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri, la nivel naţional şi internaţional, pentru două perioade consecutive (vara anului 2014 şi iarna anului 2015)”, se arată în comunicatul FIFA.

De asemenea, FC Barcelona a primit o amendă de 450.000 de franci elveţieni.

Totodată, clubul are 90 de zile la dispoziţie pentru a rezolva problemele legate de jucătorii minori.

Sancţiunile survin ca urmare a investigaţiei de anul trecut al Sistemului de Tranferuri al FIFA şi al Comisiei de Disciplină a forului mondial. Federaţia Spaniolă de Fotbal şi FC Barcelona au fost găsite vinovate pentru încălcarea mai multor prevederi referitoare la transferul internaţional şi la prima înregistrare a minorilor non-spanioli la gruparea catalană, precum şi alte reglementări relevante cu privire la înregistrarea şi participarea unor jucători în competiţiile naţionale. Investigaţiile în cauză privesc mai mulţi jucători minori care au fost înregistraţi şi au participat la diferite competiţii cu FC Barcelona în perioada 2009-2013.

FC Barcelona se face vinovată pentru încălcarea articolului 19 din Regulamentele privind Statutul şi Transferul Jucătorilor. Potrivit acestuia, transferurile internaţionale de jucători sunt permise numai dacă aceştia au peste 18 ani. Totuşi, acelaşi articol stipulează că transferurile internaţionale de jucători minori sunt permise sub trei circumstanţe atenuante, iar acestea pot fi acordate doar de Subcomisia pentru Stututul Jucătorilor.

Comisia de Disciplină susţine că jucătorii tineri sunt vulnerabili la exploatare şi abuz în ţările străine în cazul în care nu sunt controlaţi adecvat.

De asemenea, FIFA a stabilit că Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) se face vinovată de încălcarea aceluiaşi articol, fiind amendată cu 500.000 de franci elveţieni, având însă un an la dispoziţie pentru îndreptarea problemelor privind legitimarea jucătorilor minori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *