22 April 2018

Gelu Coman, preşedintele BEJ pentru alegerile parlamentare

Filed under: Locale |

bej

Judecătorul Mihai Gelu Coman a fost desemnat preşedintele Biroului Electoral Judeţean pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 25 mai în Colegiul Electoral nr. 2 din judeţul Satu Mare. Anunţul a fost făcut ieri de preşedintele Tribunalului Satu Mare, Rodica Grosoş Maxim, alături de şeful Serviciului Juridic din cadrul Prefecturii Satu Mare, Cosmin Dorle.

Preşedintele Tribunalului Satu Mare a precizat că, în mod normal, pentru desemnarea membrilor BEJ trebuia să aibă loc o tragere la sorţi, însă nu a fost făcut acest lucru din cauza numărului mic de judecători. “În această situaţie, azi nu va fi o tragere la sorţi ci o desemnare. Trei dintre judecători fac parte din BEJ pentru alegerile europarlamentare, şase posturi sunt vacante, astfel că am ajuns în situaţia de a convinge trei dintre colegii mei să facă parte din BEJ pentru alegerile parlamentare din Colegiul Electoral nr. 2”, a precizat Rodica Grosoş Maxim.

Magistratul a mai declarat că după o discuţie cu cei trei colegi, s-a decis ca judecătorul Mihai Gelu Coman să fie desemnat preşedintele BEJ pentru alegerile parlamentare din 25 mai. Funcţia de locţiitor va fi ocupată de judecătorul Teodor Tamaş, iar membru a fost desemnat judecătorul Paula Ştefan.
Florin Dura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *