15 September 2019
Festivalul Berii Artizanale

Gina Gogean caută mici talente pentru gimnastică și la Zalău

Filed under: Actualitatea Salajeana |

Multipla campioană mondială şi europeană la gimnastică, dar şi vicecampioană olimpică, Gina Gogean, vine la Zalău pentru a căuta mici talente. Evenimentul va avea loc la sala de sport a Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, marți, 29 aprilie, începând cu ora 16.00. Sunt aşteptate fete născute între anii 2006 şi 2009 înscrise la grădiniţă sau în clasa pregătitoare.

Prin această selecţie se urmăreşte asigurarea unor generaţii valoroase de gimnaste pentru ciclurile olimpice 2016 – 2020 şi 2020 – 2024, urmând ca la selecţia finală să fie prezenţi şi antrenorii lotului naţional de gimnastică feminină, Octavian Belu şi Mariana Bitang.

Acţiunea de la Zalău face parte din proiectul derulat de Federaţia Română de Gimnastică cu sprijinul Petrom, intitulat „Relansarea gimnasticii româneşti”, ce predeve un program naţional de selecţie la nivelul copiilor şi finanţiarea pregătirii lotului olimpic.

„Preselecţia va fi făcută de multipla campioană la gimnastică Gina Groza-Gogean, alături de Sorin Tolteanu. Este vorba doar de câteva teste foarte simple, vizând calităţile motrice native ale copiilor. Vor fi avute în vedere aspectul fizic – greutate, înălţime şi teste simple de mobilitate şi coordonare”, a declarat Liliana Cosma, antrenoarea lotului naţional de gimnastică artistică junioare.

Aproximativ 150 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani vor fi triaţi din toată ţara, cei selectaţi urmând să se pregătească în centrele din Bucureşti, Deva, Oneşti, Timişoara şi Constanţa.

„Petromul va susţine toată pregătirea fetiţelor. Revenim la bursele oferite de stat în anii 1970-1980, doar că acum sprijinul este privat. Fetiţele selectate vor beneficia la Deva de toate condiţiile de pregătire, cazare, masă, şcoală asistenţă medicală şi psihologică gratuite, fără niciun cost din partea părinţilor, pentru a putea ajuta aceşti copii să se acomodeze şi să se poată pregăti cât mai bine. Este adevărat că este foarte greu să-ți dai copilul de acasă la această vârstă, dar noi aşa am învăţat, să facem tot posibilul în permanenţă, să nu regretăm mai târziu. Ne dorim cu toţii şi facem tot ceea ce ţine de noi să demonstrăm că încă se poate în acest sport şi că gimnastica nu moare, merge înainte”, a mai spus Liliana Cosma.
Iulian Duma

One Response to Gina Gogean caută mici talente pentru gimnastică și la Zalău

  1. Buna seara! Cautati si olteni sunt foarte talentati.Eu sunt profesor de Ed.fizica si am avut 2 fete cu calitati fantastice dar nu am avut nr de contact.Acum sunt in clasa a III-a. Gimnastica romaneasca treb sa continue si sa gasiti fete cat de multe pt a reusii intr-un viitor nu prea indepartat sa execute " saritura Amanar'" care ar trebuii sa devina o saritura obligatorie pt a obtine medalii in gimnastica si imbunatit substantial de mici coplile exercitiul la paralele ,astfel nu vom avea nici-o sansa. Domnule Octavian Belu, am un respect deosebit pt dumneavoastra si eckipa. Am o rugaminte: eu am urmarit-o pe Larisa Iordache in competitii.Imi place nemaipomenit insa prezentati cu ea in concurs saritura Amanar pt a avea sansa individual compus.Cred ca se poate,are un elan foarte bun.

    Cosmin
    30 April 2014 at 22:03
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *