20 June 2018

Gina Gogean caută talente în Satu Mare

Filed under: Sport |

gogian

De cinci ori medaliată la Jocurile Olimpice, gimnasta Gina Gogean s-a aflat ieri în judeţul Satu Mare pentru a depista viitoare campioane .

La Carei, Tăşnad şi Satu Mare, Gina Gogean s-a aflat în mijlocul fetiţelor dornice să îi calce pe urme şi să ajungă pe podium la Mondiale şi Olimpiadă.

“Mă bucur că am revenit la Satu Mare şi că gimnastica încearcă să reînvie aici după o pauză de 20 de ani. Căutăm fetiţe talentate pe care apoi să le integrăm în acest proiect sprijinit de Petrom. Eu reprezint centrul de la Deva, iar dacă vom găsi înţelegere şi la părinţi, fetele vor beneficia de burse şi vor avea gratuităţi pe perioada în care activează la centru. Sper să relansăm acest sport care a dat atâtea campioane olimpice României”, a spus Gina Gogean care s-a mai aflat la Satu Mare dar nu în calitate de antrenoare ci de profesoară la Universitatea de Vest Vasile Goldiş.
“E un proiect ambiţios şi împreună cu colegele mele de generaţie şi cu celelalte persoane implicate sperăm să contribuim la revigorarea sportului şi a gimnasticii în România” a mai spus Gina Gogean.

Parteneriatul cu gimnastica artistică feminină se întinde pe perioada 2014-2016 și prevede finanțarea pregătirii lotului olimpic și a unui program național de selecție la nivelul copiilor. Conform acestui program, circa 150 de copii cu vârste între 5 și 9 ani vor fi triați din toată țara și vor intra în pregătire la șase centre regionale: București (cluburile Steaua și Dinamo), Deva, Onești, Timișoara și Constanța. Lotul feminin de gimnastică va beneficia prin intermediul acestui program de condiții optime de pregătire, atât pentru sportive, cât și pentru personalul tehnic și administrativ, precum și achiziția de aparatură sportivă specială.

De remarcat că la Satu Mare de acest proiect se va ocupa prof. Alexandru Contraş , prin intermediul căruia eventualele talente pot face pasul spre Deva şi apoi spre marea performanţă. Un interviu cu Gina Gogean va fi difuzat luni în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.
Florin Mureşan

One Response to Gina Gogean caută talente în Satu Mare

  1. Pingback: GymNews - 22 aprilie 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *