More

    Giulia Natella, noul voluntar al Asociaţiei Stea

    stea

    Asociaţia Stea în parteneriat cu Popica Onlus (Italia) derulează în perioada martie – decembrie 2014, la Satu Mare, proiectul „Voluntariat pentru îmbunătăţirea vieţii copiilor şi tinerilor străzii” – RO-21-188-2013-R3. Acesta este un proiect finanţat de către Comisia Europeană prin intermediul Programului “Tineret în Acţiune” – Acţiunea 2 : Serviciul European de Voluntariat. La baza acestei iniţiative se află oportunitatea de a permite tinerilor să desfăşoare activităţi de voluntariat până la 12 luni într-o altă ţară decât ţara lor de reşedinţă.

    Acesta promovează solidaritatea între tineri şi este un adevărat „serviciu de învăţare”. Cu această ocazie, în cursul zilei de ieri a fost prezentat noul voluntar al Asociaţiei Stea, aceasta fiind Giulia Natella din cadrul Asociaţiei Popica Onlus din Italia. Prin acest proiect se doreşte creşterea nivelului de cunoştinţe şi abilităţi de viaţă a copiilor şi tinerilor străzii din municipiul Satu Mare prin activităţi educative desfăşurate în comunităţile de romi şi în cadrul centrului de zi al Asociaţiei Stea de către voluntarii SEV şi cei ai Asociaţiei Stea.

    Astfel, Giulia Natella va desfăşura următoarele activităţi cu tinerii şi copiii străzii, acestea fiind: educaţie pentru sănătate, atelier de grădinărit, consiliere de grup, proiect de teatru, “Caravana Educalternativa”, proiect de colectare selectivă a deşeurilor, promovarea voluntariatului şi realizarea unui proiect de jurnal.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE