More

    Iana Elena Oprişa a câştigat concursul de reportaje

    concurs

    La Colegiul Naţional “Doamna Stanca” Satu Mare s-a desfăşurat ieri un medalion memorial “Iosif Ţiproc”, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Satu Mare, Asociaţia Scriitorilor de Nord-Vest, Biblioteca Judeţeană Satu Mare şi Colegiul Naţional “Doamna Stanca”. Manifestarea a debutat cu un moment de reculegere în cinstea gazetarului şi scriitorului Iosif Ţiproc. Despre personalitatea scriitorului au vorbit directorul şcolii Anna Maria Maruşca, directorul CJCPCT Satu Mare, Felician Pop, şi directorul adjunct al Bibliotecii Judeţene, Robert Laszlo. Alexandra Catargiu a transmis mesajul preşedintelui CJ, Adrian Ştef, care doreşte ca la următoarea ediţie să se desfăşoare o tabără pentru cei care vor câştiga concursul de reportaje.

    După care Mariana Ţiproc a spus că soţul său a scris foarte multe cărţi, însă pe care nu le-a putut termina. Iar fiica sa, Manuela Breban, a spus că tatăl ei iubea foarte mult copiii. Preotul greco-catolic Radu Huton, parohul bisericii din Dumbrava Mică, a evocat sprijinul pe care l-a adus Iosit Ţiproc în ceea ce priveşte realizarea bisericii din localitate. Despre regretatul ziarist au mai vorbit poetul Ion Bala şi scriitorul Teodor Curpaş.

    Programul artistic a fost susţinut de Petrică Mureşan, George Negrea, Sebastian Bodea de la Colegiul “Doamna Stanca” şi Daniel Krasznai care a interpretat o poezie. Apoi a avut loc festivitatea de premiere a concursului de reportaje “Iosif Ţiproc”, ediţia a II-a, la care au participat 52 de elevi de la instituţii de învăţământ din judeţ. Marele Premiu al concursului a fost obţinut de Iana Frezia Elena Oprişa de la Colegiul Naţional “Ioan Slavici”. Tot cu această ocazie, a fost acordat premiul familiei Ţiproc, în valoare de 200 lei, şi care i-a revenit lui Daniel Krasznai.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE