More

    În Sălaj, peste 240 locuri de muncă scoase … la Bursă

    Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj organizează, vineri, 25 aprilie, începând cu orele 9.00, la Casa Municipală de Cultură din Zalău, Bursa generală a locurilor de muncă. La acest eveniment au confirmat, deocamdată, participarea un număr de 24 angajatori – agenți economici, oferind un număr de 243 de locuri de muncă. Dintre acestea 21 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, iar pentru un număr 222 posturi se solicită studii medii sau generale.

    Potrivit AJOFM Sălaj, angajatorii care doresc să participe la bursă, pot comunica ofertele de locuri de muncă vacante până în data de 23 aprilie.

    Prin intermediul bursei, angajatorii pot să-şi prezinte oferta de locuri de muncă într-un cadru organizat unde intră în contact direct cu persoanele care solicită un loc de muncă, având astfel posibilitatea recrutării persoanelor calificate, corespunzătoare cerinţelor impuse, şi ocupării locurilor de muncă disponibile într-un interval de timp scurt.

    Potrivit Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată, AJOFM Sălaj acordă angajatorilor, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, subvenţii pentru încadrarea absolvenţilor, şomerilor în vârstă de peste 45 de ani sau a şomerilor care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, persoanelor cu handicap, şomerilor care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limita de vârstă, dar şi tinerilor cu risc de marginalizare socială.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE