27 April 2018

Inventarierea câinilor, reluată la Carei

Filed under: Locale |

Asociaţia Puffy, împreună cu Primăria Carei, au reluat, începând din 1 aprilie, inventarierea câinilor de pe raza municipiului. Acţiunea a fost demarată în vara anului trecut de către voluntarii asociaţiei. Până la întreruperea acţiunii, au fost inventariaţi 750 de câini cu stăpân, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei Puffy, Maria Ardelean.
Potrivit sursei citate, acţiunea de inventariere a câinilor aflaţi în gospodăriile careiene, respectiv de informare a proprietarilor cu privire la prevederile legale privind obligativitatea castrării/sterilizării câinilor fără valoare chinologică, va fi finalizată în decurs de aproximativ două luni.

În urma acestei acţiuni, conducerea Asociaţiei Puffy speră să limiteze înmulţirea necontrolată a câinilor, întrucât s-a constatat că numeroşi stăpâni îşi abandonează câinii nedoriţi.

De asemenea, Asociaţia Puffy va demara în viitorul apropiat o acţiune de sterilizare gratuită a câinilor, cu ajutorul unui cabinet veterinar mobil. Până în prezent, Asociaţia Puffy a asigurat castrarea a 755 de câini, ne-a declarat preşedintele Maria Ardelean.
Szasz Lorand

One Response to Inventarierea câinilor, reluată la Carei

  1. Cand vede Asociatia ca statul vrea sa miste ceva sa nu mai avem caini vagabonzi, hop si acociatia isi reia activitatea.

    radu
    3 aprilie 2014 at 20:48
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *