21 June 2018

Lege fentată de micii traficanţi la Halmeu

Filed under: Locale |

intalnire

Persoanele care tranzitează frontiera cu Ucraina prin Vama Halmeu au găsit noi metode de a fenta ordinul preşedintelui ANAF nr. 3477/2013 privind definirea caracterului ocazional al introducerii în România de bunuri aflate în bagajele personale ale călătorilor care vin dintr-o ţară terţă. Pentru a contracara acest aspect, în cadrul şedinţei de ieri de la Prefectură dintre prefectul Eugeniu Avram şi reprezentanţii Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, a Fiscului şi a Vămii, s-au făcut propuneri pentru modificarea acestui ordin.

La şedinţa convocată de prefectul Eugeniu Avram au participat inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, cms. şef dr. Constantin Taloş, şeful Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, cms. şef Vasile Maxim, şefii Sectoarelor Poliţiei de Frontieră de la Petea şi Halmeu, cms. şef Vasile Chişluca, respectiv cms. şef Virgil Crişan, şeful Biroului Vamal Halmeu, Kis Mihai, reprezentanţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare şi cei ai Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale. De asemenea, la şedinţă au participat subprefectul Altfatter Tamas şi şeful Serviciului Monitorizare din cadrul Instituţiei Prefectului Satu Mare, Ramona Antonescu.

Întâlnirea a avut loc pentru a analiza efectele pe care le-a avut introducerea ordinului preşedintelui ANAF nr. 3477/2013 privind definirea caracterului ocazional al introducerii în România de bunuri aflate în bagajele personale ale călătorilor care vin dintr-o ţară terţă. Ca urmare a informărilor făcute de factorii direct implicaţi, a reieşit că persoanele care tranzitează frontiera cu Ucraina prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu au găsit mai multe lacune legislative prin care reuşesc să se sustragă dispoziţiilor din ordin.

În urma şedinţei s-a stabilit că aceste neclarităţi vor fi transmise către ANAF pentru analiză, cu propunere de modificare a ordinului menţionat. De asemenea, la iniţiativa prefectului Eugeniu Avram s-a decis semnarea unui protocol de colaborare între instituţiile abilitate (Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, R.A.R. şi Biroul Vamal Halmeu) pentru a efectua controale tematice în acest sens.

Florin Dura

One Response to Lege fentată de micii traficanţi la Halmeu

  1. dragi mei ziaristi acesta nu este o lege este un ordin si de parca prin vama se face traficul de tigari nu pe verde si camioane incarcate in care numa domnul misi stie ce este hai lasatine cu porcariile astea

    nimeni
    8 May 2014 at 13:09
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *