More

    Listele de aşteptare pentru analizele de laborator, eliminate

    georgeta

    Veste bună pentru asiguraţii sistemului de sănătate din judeţ din partea conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Satu Mare. Listele de aşteptare pentru analizele de laborator vor fi eliminate datorită faptului că bugetul alocat acestui sector a fost aproape dublat pentru luna aprilie comparativ cu celelalte luni din acest an.

    Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Satu Mare îşi anunţă asiguraţii că bugetul alocat analizelor de laborator, inclusiv RMN şi Computer Tomograf (CT) pe luna aprilie a fost majorat cu 81% faţă de lunile primului trimestru ale acestui an. Urmare a acestor suplimentări de fonduri, listele de aşteptare de la laboratoarele medicale vor fi eliminate. “Dacă până acum pacienţii mergeau la laboratoare în data de 25 a lunii la programare pentru luna următoare, urmare a acestor suplimentări sperăm că această situaţie să nu se mai repete, iar dacă va fi cazul programările se vor face în fiecare zi, începând cu ziua următoare epuizării sumelor contractate lunar. În continuare, vom face toate demersurile pentru păstrarea acestei sume şi în lunile următoare”, a precizat directorul CJAS Satu Mare, Georgeta Pop.

    Potrivit conducerii instituţiei, sumele sunt suficiente pentru toţi furnizorii (laboratoare, imagistică) aflaţi în contract cu CAS Satu Mare, lista acestora putând fi consultată pe site-ul instituţiei: www.cassam.ro, secţiunea – Furnizori 2013. Demn de menţionat este şi faptul că toţi aceşti furnizori sunt acreditaţi de către RENAR, organismul Naţional de Acreditare din România.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE