More

    Locul de play–off în pericol!

    oli

    Olimpia a plecat extrem de încrezătoare spre Pitești iar duelul cu CS Mioveni părea o simplă formalitate în condițiile în care elevii lui Csik aveau un moral excelent după succesele cu Bihor și Vâlcea, iar argeșenii erau ieșiți practic din calculele pentru play-off.

    Din păcate însă socoteala de acasă nu s-a potrivut cu cea de la Pitești. Olimpia a jucat slab, fără orizont, iar Mioveniul a profitat și s-a impus cu 2-0.

    Partida jucată la Pitești pe stadionul Nicolae Dobrin a adunat în tribune doar cîteva sute de spectatori. Vântul puternic le-a cam dat bătăi de cap jucătorilor iar în prima repriză am consemnat o singură ocazie în tabăra gazdelor și un șut anemic pentru Olimpia semnat de Munteanu. Când toată lumea aștepta pauza, la un corner executat în minutul 45+1, fundașii Olimpiei resping până la Ayza care de la 16m înscrie cu un semivole…1-0!

    Olimpia nu se trezește din șoc și în minutul 66 încasează și al doilea gol. Popa marchează cu un şut din interiorul careului la capătul unei faze la care au mai participat Ayza şi Năstăsie și la care fundașii noștri au fost ușor depășiți…2-0!

    Csik a încercat să redreseze din mers și a efectuat rapid cele trei schimbări. Și, din păcate abia intrat în minutul 52 Faur s-a accidentat la umăr în minutul 70 și a ieșit de pe teren. Iar Olimpia a jucat ultimele 20 de minute în inferioritate, antrenorii Csik și Bolba nemaiavând posibilitatea de a mai face schimbări. Zsiga a avut singura ocazie a Olimpiei în partea secundă, acesta trimițând în minutul 78 de la 16 m puțin peste poartă.

    Eşecul de sâmbătă lasă Olimpia într-o situaţie foarte delicată. Cele 33 de puncte nu le sunt de ajuns pentru a merge în play-off, dacă nu fac cel puţin un egal cu Gloria Bistriţa în ultima etapă. În cazul unui eşec, sătmărenii pierd play-off-ul chiar dacă FC Olt pierde cu FC Bihor, din cauza rezultatelor mai slabe în meciurile directe.

    Mai mult, Olimpia nu va putea conta în duelul cu Gloria pe căpitanul Cosmin Iuhas și atacantul Boștină sunt suspendați după galbenele luate la Pitești și , probabil, pe Faur, accidentat la umăr.

    ”Sperăm să ne revenim până sâmbătă și să obținem cel puțin un punct cu Gloria. Azi (n.r. sâmbătă) Mioveniul a fost echipa mai bună”,a spus Tibi Csik care invită suporterii în număr mare la duelul decisiv de sâmbătă cu Gloria!

    Mioveni: S. Ciucă – Cotigă, B. Stoica (cpt.), Pasăre, C. Stan – A. Popa, Răuţă, Biceanu, Galan – Ayza, Năstăsie
    Rezerve: Fl. Croitoru – G. Zaharia, D. Ene, Ov. Stan, Vintilă, Cheţan, Mazilu. Antrenor: Marius Stoica
    Olimpia: Anca – Mureşan, Bălău, C. Ene, Iuhas (cpt.) – Feier, Micaş ( 56 Faur) , Villand, D. Munteanu – Roghină ( 46 Zsiga), Boştină (66 Dragoș)
    Rezerve: B. Miron – Szalkai, R. Rus, P. Dragoş, Svarczkopf, Zsiga, Faur. Antrenor: Tiberiu Csik.

    Untitled-1

    CS U Craiova a câștigat derby-ul de la Vâlcea

    Fiindcă succesele Oltului și Bihorului erau previzibile, toate reflectoarele au fost puse pe meciul de la Bistrița, acolo unde poposea ASA-ul lui Adrian Falub. Iar confruntarea a fost cu adevărat palpitantă. Gazdele au condus cu 2-0, iar ASA-ul a revenit timid abia pe final când a înscris doar golul de onoare. Cum mureșenii vor câștiga la masa verde în ultima etapă și vor rămâne în zona play-off-ului, acest rezultat a contat doar pentru Gloria care în cazul unui succes sâmbătă la Satu Mare reintră în lupta pentru promovare. Din păcate Olimpia și-a complicat singură situația în clasament , înfrîngerea neașteptată de la Mioveni transformând meciul cu Gloria de sâmbătă în unul decisiv…

    În rest CS U Craiova a câștigat derby-ul de la Vâlcea și e favorită clară la promovare…Bineînțeles dacă și regulamentele îi vor permite acest lucru!

    Iată rezultatele etapei:
    FC Bihor – Minerul Motru 2-1
    Au marcat: Pascariu – min. 41, Z. Lukacs – min. 45 / Trifu – min. 90+1
    UTA – FC Olt 2-3
    Au marcat: Monac – min. 23, Popescu – min. 50 (pen.) / Ignea – min. 8 și 59 / A. Pavel – min. 42
    Gloria Bistrița – ASA Târgu Mureș 2-1
    Au marcat: Chițu – min. 44, Brumă – min. 76 / Verdeș – min. 88 (pen.)
    Mioveni – Olimpia Satu Mare 2-0
    Au marcat: Ayza – min. 45+1, Popa – min. 66
    CSM Râmnicu Vâlcea – CS U Craiova 0-1
    A marcat: Curelea – min. 19
    FC U Craiova – Metalul Reșița 0-3 (f.j.)

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE