More

    Londra extinde din iulie restricţiile impuse imigranţilor UE la ajutoarele pentru copii

    3

    Reglementările care limitează acordarea de ajutoare sociale imigranţilor din state UE aflaţi în căutarea unui loc de muncă în Marea Britanie vor fi extinse, începând din iulie, asupra alocaţiilor pentru copii, a anunţat Guvernul britanic, relatează BBC News online.

    Imigranţii UE aflaţi în căutarea unui loc de muncă vor putea solicita alocaţii şi deduceri de taxe pentru copii abia după trei luni de la sosirea în Marea Britanie, începând din iulie.

    În prezent, ei sunt nevoiţi să aştepte trei luni înainte să solicite o alocaţie acordată persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Guvernul subliniază că aceste măsuri arată că sistemul nu este deschis unor abuzuri.

    Guvernul a mai anunţat că noii solicitanţi eligibili ai alocaţiei acordate pentru căutarea unui loc de muncă nu vor mai avea un acces “de rutină” la servicii de interpretare. Începând de luna viitoare, acestora le va fi testat nivelul englezei vorbite şi li se va cere să-şi îmbunătăţească cunoştinţele în cazul în care le este afectată căutarea unui loc de muncă.

    Solicitanţii al căror nivel al englezei vorbite este evaluat ca slab vor fi nevoiţi să participe la cursuri de formare şi se aşteaptă ca ei să înregistreze progrese în decurs de şase luni. Cei consideraţi vulnerabili şi având nevoie de susţinere vor avea acces în continuare la servicii de interpretare de rutină.

    Executivul afirmă că doreşte “un sistem credibil, corect şi transparent care să ajute persoane care se deplasează în UE să muncească şi să susţină în mod egal atât imigranţii, cât şi non-imigranţii”. Însă un purtător de cuvânt al Partidului Laburist a declarat că Guvernul conservator vrea să câştige teren pierdut, în contextul în care laburiştii au propus anul trecut măsuri care “să asigure că oamenii vin în Marea Britanie să contribuie, nu doar să ceară ajutoare”.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE