26 April 2018

Merlotul lui Huszti Gyula a câştigat concursul de vinuri de la Ardud

Filed under: Locale |

vinard

Câştigătorul celei de a VIII-a ediţii a concursului de vinuri nobile “Vinurile şi podgoriile Ardudului”, desfăşurat duminică la Casa de Cultură “Mircea Augustin”, a fost Huszti Gyula, din Viile Satu Mare, cu un merlot roşu. Evenimentul a fost organizat de Primăria oraşului Ardud în colaborare cu Asociaţia Podgorenilor Sătmăreni. La festivitatea de premiere au fost prezenţi deputatul Kereskenyi Gabor şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

În deschiderea festivităţii de premiere, Adrian Ştef a precizat că în prezent sunt făcute demersurile necesare ca producătorii de vin din judeţ să producă sub indicaţia geografică “Dealurile Sătmarului”. Nu ni se pare normal ca producătorii de vin din judeţul Satu Mare să producă sub indicaţia geografică a altor judeţe. Am demarat deja procedurile necesare şi sperăm ca în scurt timp să fie realizat acest lucru”, a mai spus Ştef, care a mai adăugat că, alături de pălincă, vinurile sătmărene pot fi un bun promotor pentru judeţul Satu Mare. Şi deputatul Kereskenyi Gabor susţine demersul privind “Dealurile Sătmarului”, adăugând că toţi trebuie să facă acest lucru indiferent de culoarea politică.

Reprezentanţii Asociaţiei Podgorenilor Sătmăreni i-au îndemnat pe toţi producătorii sătmăreni să fie uniţi, în acest fel putându-se lupta mai uşor pentru drepturile lor.
La concursul de vinuri nobile de la Ardud au participat 26 de probe din care 16 din Ardud şi zece din Viile Satu Mare. Mostrele, care trebuiau depuse în trei butelii de 750 de ml etichetate cu numele viticultorului, felul vinului precum şi anul de recoltă, au fost evaluate de un juriu format din Serli Csilla, Umhauser Valeria şi Josef Sporrer. În urma jurizării, câştigătorul a fost desemnat Huszti Gyula, din Viile Satu Mare, al cărui merlot roşu a obţinut 18,77 de puncte din 20 posibile. Următoarele două locuri pe podium au fost adjudecate de Ivan Ionel, cu un vin Perla de Zala alb (18,55 puncte) şi de Banyai Zoltan, cu un vin alb care a obţinut 18,54 puncte.

Florin Dura

2 Responses to Merlotul lui Huszti Gyula a câştigat concursul de vinuri de la Ardud

 1. Buna ziua !
  Stimate Domn scriitorul articolului. Era FAIRPLAY sa pomeniti in articol si NUMELE ASOCIATIEI ORGANIZATORULUI PRINCIPAL, chiar si cu litere mai marunt.
  Cu toate stima.
  Banyai Iuliu

  BANYAI IULIU
  9 aprilie 2014 at 11:51
  Răspunde

 2. Stimate d-le Banai, aveti pretentii cam mari de la domnul scriitor ar articolului. El scrie doar dupa dictare, deci de aceasta scapare altcineva se face vinovat.

  ardelean
  9 aprilie 2014 at 19:58
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *