More

    Oaspete cu sânge albastru în Sătmar

    principe

    Alteţa Sa Regală Nicolae, Principe al României, se află de ieri în judeţul Satu Mare, ocazie cu care va vizita mai multe obiective turistice, respectiv unităţi şcolare din judeţ şi se va întâlni cu oamenii de afaceri sătmăreni. Primul obiectiv vizitat ieri a fost Colegiul Naţional “Doamna Stanca”, unde a fost primit cu căldură atât de elevi cât şi de cadrele didactice.

    Întâmpinat cu pâine şi sare
    La intrarea în incinta Colegiului Naţional “Doamna Stanca”, Alteţa Sa Regală Nicolae, Principe al României, a fost întâmpinat de conducerea şcolii, alături de cadre didactice şi elevi, cu pâine şi sare, precum şi cu un scurt moment folcloric din zona Oaşului. Directorul şcolii, Anna Maria Maruşca, i-a urat bun venit Principelui, invitându-l să viziteze şcoala.

    A fost făcut apoi un scurt tur al unităţii şcolare, ocazie cu care Principele Nicolae a spus că este bucuros că i s-a oferit posibilitatea de a vizita şcoala, că este impresionat de ceea ce a văzut aici şi a mulţumit pentru invitaţie. I-a fost prezentată o scurtă istorie a liceului, care în 2014 împlineşte 200 de ani de la înfiinţare, după care a scris câteva gânduri în cartea de onoare a şcolii, după care a participat la o dezbatere în limba engleză cu elevii liceului. În cele din urmă, a participat la un moment artistic prezentat de elevi.

    Tot ieri, Principele Nicolae a participat la un concert simfonic la Filarmonica “Dinu Lipatti”, în cadrul căruia Trio Consonantia, format din Rudolf Fatyol – vioară, Crina Varga – violoncel și Judith Budean – pian, au interpretat fragmente din muzica lui Francesco Veracini.

    Întâlnire cu mediul de afaceri din judeţ
    Alteţa Sa Regală Nicolae, Principe al României, se va afla la Satu Mare până în data de 10 aprilie. Astfel, în cursul zilei de azi, Principele Nicolae va vizita Turnul Pompierilor (ora 12.00), Castelul Karolyi din Carei (15.00), cripta familiei Karolyi din Căpleni (16.30) şi comunitatea de moţi din Ianculeşti (17.30). Mâine va urma să viziteze, de la ora 14.00, Muzeul Ţării Oaşului din oraşul Negreşti Oaş.
    Joi, în ultima zi a şederii sale la Satu Mare, Principele Nicolae are prevăzută, de la ora 11.00, o întâlnire cu mediul de afaceri din judeţ, care se va desfăşura la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare, instituţia gazdă, Asociaţia Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord- Vest şi Asociaţia Camera Meşteşugarilor Satu Mare, şi va avea ca temă “Calitatea mediului de afaceri şi creşterea economică”.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE