26 April 2018

Prefectul Sălajului a dispus controale … pe capul comercianților

Filed under: Actualitatea Salajeana |
1
 
Echipe mixte, formate din inspector ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sălaj, ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) și ai Protecției Consumatorului vor efectua, în perioada 14-18 aprilie,  o serie de controale la agenții economici de pe întreg județul Sălaj cu ocazia Sărbătorilor Pascale. 
 
„Planul de acțiuni comune are ca scop intensificarea controalelor şi impunerea respectării cadrului legal privind siguranţa alimentelor şi protecţia consumatorului în unităţile care produc, depozitează sau comercializează produse de origine animală şi non-animală. Controalele efectuate în anii precedenți au fost efeciente și nu am avut înregistrate toxi-infecții alimentare. Sacrificarea mieilor se va face doar în două unități autorizate, din Șimleu Silvaniei și Hereclean, iar comercializarea în piețe, precum și în târgurile autorizate din Jibou, Crasna, Nușfalău și Sărmășag”, a declarat Petru Firicel, directorul DSV Sălaj.
Prefectul Ionel Ciunt i-a avertizat pe directorii celor trei instituții că nu vrea să vadă căruțe cu animale, pe mijlocul drumului, lângă abatoarele autorizate. „Nu au ce căuta căruțele pe drum. De asemenea, vreau să aveți acțiuni de control și în data de 1 mai. Există obiceiul ca în această zi să fie organizate serbări câmpenești, mai ales de partidele politice. Dacă vor fi astfel de manifestări să fiți prezenți acolo, cu controale, pentru că se vor consuma produse de origine animală”, a precizat prefectul Sălajului, Ionel Ciunt.
Iulian Duma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *