23 April 2018

Pregătiri în toi pentru “Concursul de vinuri nobile”

Filed under: Locale |

În ciuda vremii potrivnice, pregătirile pentru cea de a XI-a ediţie a “Concursului Judeţean de Vinuri Nobile” erau în plină desfăşurare pe platoul din Piaţa 25 Octombrie. Peste 90 de probe au fost înscrise în concurs, iar premierea va avea loc azi, de la ora 13.00, în aceeaşi locaţie.

Producătorii de vinuri, indiferent că sunt expozanţi sau participanţi la concurs, au început încă de ieri să-şi amenajeze standurile chiar dacă afară ploua şi era destul de frig. Potrivit informaţiilor furnizate de organizatori, la concurs au fost înscrise 91 de probe de la producători din Foieni, Ardud, Oraşu Nou, Turulung, Pir, Carei, Ciumeşti, Halmeu, Beltiug şi Dobra. După ce ieri a avut loc o preselecţie a vinurilor înscrise, jurizarea va avea loc azi, înainte de orele amiezii, urmând ca de la ora 13.00 să aibă loc deschiderea festivă şi premierea câştigătorilor. Juriul este format din Marian Timofti, preşedintele Asociaţiei Somelierilor din România, Septimiu Crişan, vicepreşedinte, şi Istvan Pentek, secretar adjunct în cadrul aceleiaşi asociaţii, Radu Rizea, specialist viticultură şi Horia Hasnaş, redactor la www.vinul.ro.

Sătmărenii sunt invitaţi să participe la acest eveniment atât azi cât şi mâine, având posibilitatea să-şi cumpere vouchere în valoare de 10 lei pentru a achiziţiona vin, mâncare tradiţională şi mâncare de post de la căsuţele amenajate în Piaţa 25 Octombrie. Judeţul Satu Mare şi Consiliul Judeţean au pregătit pahare personalizate pe care sătmărenii le vor putea achiziţiona după degustări. Programul artistic va fi asigurat azi, începând cu ora 12:00, de Petrică Mureşan şi formaţia, Vasile Coca, formaţia Majestic şi Văru’ Săndel, iar duminică, începând cu ora 14:00, de elevii Şcolii de Arte, Csodaszarvas, Vlad Doroş şi George Negrea.
Florin Dura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *