Programul de modernizare a comunei Odoreu continuă

Filed under: Locale |

odoreu

După ce proiectul de extindere şi modernizare a reţelei de canalizare în localitatea Odoreu a obţinut finanţare urmând ca în scurt timp să înceapă lucrările, consilierii locali odoreni au votat ieri în şedinţă extraordinară proiectele privind introducerea reţelelor de canalizare în localităţile Mărtineşti şi Berindan, precum şi de modernizare a străzilor din cele două localităţi. Totodată, edilii comunei Odoreu au mai aprobat şi suma de 105.000 de lei pentru organizarea Zilelor Comunei care se vor desfăşura în perioada 3-4 mai.

Proiecte îndrăzneţe
Conform celor spuse de primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, prin deciziile luate ieri de consilierii odoreni se continuă procesul de modernizare a întregii comune. “În centrul de comună, localitatea Odoreu, am reuşit să asfaltăm toate străzile şi am obţinut finanţarea necesară pentru demararea lucrărilor de extindere a reţelelor de apă şi canalizare. În şedinţa de azi am făcut primii paşi pentru a face acelaşi lucru şi pentru localităţile Berindan şi Mărtineşti. Practic, azi am alocat fondurile necesare pentru efectuarea studiilor de fezabilitate atât pentru apă şi canalizare cât şi pentru modernizarea străzilor din cele două localităţi”, a precizat Dumitru Pop.

Studiile de fezabilitate care urmează a fi întocmite după ce consilieri locali au fost de acord cu finanţarea lor, vor fi introduse pe lista Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru a obţine finanţare. Edilul şef a mai adăugat că, în cel mai optimist mod, lucrările vor începe anul viitor, după ce vor fi făcute toate demersurile necesare în acest sens.

Andra şi Alex Velea, capete de afiş de Zilele Odoreului
Tot în cadrul şedinţei de ieri, consilierii odoreni au fost de acord şi cu suplimentarea sumelor necesare pentru organizarea, în acest an, a Zilelor Comunei Odoreu, care se vor desfăşura în 3 şi 4 mai. Iniţial, a fost alocată suma de 80.000 de lei, sumă care a fost suplimentată ieri cu încă 25.000 de lei. “Căutăm capete de afiş pentru aceste zile, atât pentru cei mai în vârstă cât şi pentru cei mai tineri, atât pentru populaţia de limba română cât şi pentru cei de limba maghiară”, a precizat edilul şef.
Astfel, pentru seara zilei de sâmbătă, 3 mai, este prevăzut un concert cu Alex Velea şi cu Sava Negrean Brudaşcu, iar pentru, 4 mai, cap de afiş va fi Andra şi Veta Biriş. În ceea ce priveşte trupele de limba maghiară, se mai poartă încă discuţii pentru aducerea a două trupe cunoscute. “Ne dorim să-i facem fericiţi pe toţi odorenii şi să facem în aşa fel ca toţi să se simtă bine, indiferent de naţionalitate”, a mai adăugat edilul şef.

Florin Dura

One Response to Programul de modernizare a comunei Odoreu continuă

  1. Pe noii locuitori com.PAULESTI suntem batuti de dumnezeu cu un primar ALCOLIST,CORUPT si TICALOS,pe nume NAGY JOSIF, (ales de asistatii),norocul nostru acum este cu vicele primar Valer Suta care trage greul,incearca sa urmeze exemplul ODOREULUI,a ecscelentului primar POP DUMITRU,numai ca mafia din jurul alcolistului NAGY IOSIF,puna tot timpul piedici in programul de modernizarea a com.PAULESTI,in frunte cu MAFIOATA SECRETARA SAVA EVA,ne-ntreban dece organele competente nu intervin,cat timp ma trebiu sa treaca,la cine mai trebuie sa ne plangem,va multumim.

    cetateanu
    13/04/2014 at 11:45
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *