Proiectul „Amenajarea peisageră a Parcului Central Municipal Zalău”, la final

Filed under: Actualitatea Salajeana |

1

Proiectul de Amenajare peisagistică a Parcului Central Municipal Zalău va fi finalizat în data de 13 aprilie. Proiectul a fost demarat în 13 octombrie 2011 și a avut o valoare totală de peste 3,3 milioane lei.

Locuitorii Zalăului, dar nu numai ei, pot vizita Parcul central din Municipiul Zalău, total schimbat și reabilitat, ca urmare a finalizării lucrărilor derulate prin proiectul „Amenajarea peisageră a Parcului Central Municipal Zalău”. Astfel, pe o suprafață de 4,46 ha, a fost reamenajat spațiul verde, s-au reabilitat și modernizat amenajările și dotările existente și au fost realizate noi funcțiuni.

Prin lucrările de reabilitare s-a intervenit la aleile pietonale și scări, inclusiv cu realizarea de balustrade, a fost vizată cascada și fântâna arteziană, împrejmuirea parcului, iar locul de joacă a fost complet refăcut și dotat cu mobilier nou. Nu în ultimul rând au fost avute în vedere instalațiile de iluminat și instalațiile de alimentare cu apă, luându-se în considerare cerințele de eficiență energetică. Au mai fost reabilitate 71 de bănci și 60 de coșuri pentru deșeuri.

O realizare aparte o constituie reabilitarea și acoperirea amfiteatrului, rezultând o construcție de referință pentru Municipiul Zalău, care va fi utilizată pentru organizarea de evenimente culturale.

„Amfiteatrul este într-adevăr o construcție deosebită, care va oferi posibilitatea organizării de evenimente, chiar și atunci când vremea nu este foarte prielnică. Ne propunem să dăm o utilizare cât mai intensă spațiului și, împreună cu Casa Municipală de Cultură Zalău, cu unitățile de învățământ, să programăm și să dezvoltăm activități” a declarat Radu Căpîlnașiu, primarul Municipiului Zalău.

În ceea ce privește noile funcțiuni ale parcului, ele sunt date de următoarele amenajări: pista pentru ciclism și rasteluri pentru biciclete; parcare în zona sălii de sport; două spații pentru animale de companie; perete de cățărat; două antene wireless pentru acces gratuit la internet; terasa cu mese de șah și fântână arteziană; tablă mare de șah; patru cișmele; fântână arteziană la locul de joacă pentru copii; 35 de obiecte de artă decorativă.

Alte lucrări au vizat spațiul verde, unde s-au realizat plantări și transplantări de arbori și arbuști, semănare gazon, lucrări de curățare a terenului și toaletare a vegetației existente.

Proiectantul general al lucrărilor este SC Novelize SRL Peciu Nou, județul Timiș, iar proiectantul amfiteatrului este SC Prefcon SRL Zalău.

Lucrările au fost executate de către SC ACI Cluj SA. Valoarea contractului de lucrări a fost de 3.316.400,89 lei (inclusiv TVA), din care 2.148.974,29 lei – finanțare nerambursabilă din Fondul Europen de Dezvoltare Regională; 472.052,22 lei – finanțare nerambursabilă din bugetul național; 641.884,04 lei – TVA aferent cheltuielilor eligibile; 53.490,34 lei – contribuția beneficiarului. Garanția lucrărilor executate este de 3 ani de la data recepției.
Iulian Duma

2 Responses to Proiectul „Amenajarea peisageră a Parcului Central Municipal Zalău”, la final

 1. I see you share interesting things here, you can earn some extra cash, your
  blog has huge potential, for the monetizing method, just type in google –
  K2 advices how to monetize a website

  Chelsea
  15/08/2014 at 05:14
  Reply

 2. I read a lot of interesting articles here. Probably you spend a lot of time writing, i know how to save you a lot of work, there is
  an online tool that creates unique, SEO friendly posts in seconds,
  just type in google – laranitas free content source

  Hope
  30/08/2014 at 20:39
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *