More

    PSD îndreaptă greşelile făcute de Guvernul Boc

    psd

    Ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, că unul dintre obiectivele sale majore în acest mandat îl reprezintă modificarea Legii 62/2011 a dialogului social, lege care a fost promovată de fostul Guvern Boc fără a fi consultate sindicatele şi patronatele, fiind o decizie exclusiv politică. Conducerea Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, prin preşedintele Mircea Govor şi vicepreşedinţii Aurelia Fedorca şi Octavian Petric, au salutat decizia conducerii centrale a PSD de a promova şi susţine social-democraţi din nord-vestul României, astfel încât să se reprezinte mai bine interesele cetăţenilor din această parte a ţării.

    Obiectiv major: îndreptarea nedreptăţilor
    Ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a precizat că are menirea de a îndrepta greşelile făcute de fostul Guvern Emil Boc, respectiv modificarea Legii 62/2011 a dialogului social, lege care a fost promovată de fostul Guvern Boc fără a fi consultate sindicatele şi patronatele, fiind o decizie exclusiv politică. “Unul dintre obiectivele importante pe care mi le-am asumat este acela de a stimula dialogul teritorial şi de a identifica problemele cu care ne confruntăm de la bază, din comunitatea locală, pentru a putea să vedem care sunt problemele care pot fi rezolvate la nivel local şi care trebuie duse la nivel central pentru a putea fi rezolvate. Esenţa modificării Legii 62 este, în primul rând, obţinerea unui consens între patronate şi sindicate. Eu cred că dacă s-a făcut o greşeală atunci când s-a aprobat Legea 62/2011 fără a fi consultate sindicatele şi patronatele în totalitatea lor, şi a fost o decizie politică, iar acum toată partea sindicală reclamă anumite neajunsuri care sunt în Legea dialogului social, nu trebuie să repetăm aceeaşi greşeală. Dacă Guvernul Boc nu a vrut să se consulte cu nimeni şi a făcut ce a vrut, este important să nu cădem în aceeaşi greşeală. Trebuie să avem un dialog bipartit – patronate şi sindicate. Este esenţial ca partenerii de dialog social să ajungă la un consens pentru a putea implementa şi aproba o lege cu modificările de rigoare, care să fie funcţionale şi care să creeze un echilibru în structura acestui dialog social pe care trebuie să îl avem la nivelul societăţii româneşti”, a precizat Aurelia Cristea.

    Susţinere guvernamentală
    În acest sens, ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a precizat că a reuşit să aducă la masa negocierilor, în prima lună de mandat, şi patronate şi sindicate, convenind un calendar de lucru în vederea modificării Legii dialogului social. Mai mult, vicepremierul Liviu Dragnea şi primul ministru Victor Ponta au fost de acord cu formarea unei comisii interministeriale pentru modificarea Legii 62/2011. “Am avut o discuţie miercuri, cu domnul vicepremier Liviu Dragnea, cu domnul prim-ministru Victor Ponta pe toate aceste tematici, pe Legea salarizării unice, pe modul în care este aplicată, şi s-a agreat ideea de a face un grup de lucru interministerial care să preia toate aceste inechităţi astfel încât să poată fi prinse în bugetul pentru 2015 şi să avem şi o formă finală de corectură a legislaţiei în vigoare şi o practică cât mai unitară”, a arătat Aurelia Cristea.

    Recunoştinţă faţă de conducerea centrală
    Deputatul PSD Octavian Petric s-a arătat convins că atât mediul de afaceri cât şi sindicatele vor găsi în ministrul Aurelia Cristea un partener adevărat în problemele cu care se confruntă. “Aş dori să îi mulţumesc doamnei ministru că a venit la Satu Mare, pentru că o interesează problemele cu care se confruntă regiunea nord-vest. Sunt convins că atât mediul de afaceri cât şi sindicatele vor găsi un partener adevărat în problemele cu care se confruntă ei. Sunt convins că măsurile care vin din partea Guvernului vor face ca mediul de afaceri şi sindicatele să ajungă la un consens. Sunt convins că toate problemele ridicate de sindicatele din Satu Mare au fost notate de doamna ministru şi ele vor avea sigur un răspuns”, a precizat Octavian Petric.

    Vicepreşedintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, a salutat deschiderea conducerii centrale a Partidului Social Democrat către nord-vestul României, fiind promovaţi mai mulţi reprezentanţi ai PSD în structurile centrale ale statului. “Aş vrea să îmi exprim bucuria că avem din Ardeal un reprezentant în Guvernul României. Mă bucur că partidul nostru şi-a întors faţa către nord-vestul ţării, că avem cel puţin trei candidaţi pentru listele europarlamentare, pe domnul ministru Ioan Mircea Paşcu, pe doamna Corina Creţu, care este cap de listă, îl avem pe un tânăr de la Bihor, avem un secretar adjunct de la Ministerul Dezvoltării. Mă bucur pentru acest lucru şi o spun din prisma primarului, pentru că noi ştim că dacă nu avem o punte de legătură dintre teritoriu şi Bucureşti lucrurile merg destul de greu. Mă bazez pe sprijinul dumneavoastră, doamnă ministru”, a precizat Aurelia Fedorca.

    Atenţionări din partea liderilor PSD
    Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, i-a avertizat ieri pe sătmăreni, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul formaţiunii politice, să nu cadă în capcana “partidelor băsiste”. Liderul social-democrat a arătat că Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Democrat Liberal nu sunt decât, citez: “puii lui Băsescu”. “Am văzut că în ultimul timp se agită viaţa politică din Satu Mare. Sunt anumite partide care acum înfloresc ca şi ciupercile după ploaie. S-a spart PNL, s-a rupt în două. De altfel, ce s-a întâmplat?! Văd că PDL a început să facă pui băsişti. Ce se naşte din pisică şoareci mănâncă. Am văzut lansarea cu surle şi trâmbiţe acum câteva zile la un partid care şi-au schimbat culoarea, dar să nu uite populaţia din Satu Mare că sunt aceiaşi oameni care au tăiat salariile, care au tăiat pensiile şi care şi-a bătut joc de poporul acesta. Partidul Social Democrat nu a făcut altceva decât să aibă grijă de populaţie, iar actualul Guvern Ponta face ce trebuie să facă pentru populaţie. Trebuie să întărim partea socială. Trebuie să avem grijă de oameni. Trebuie să întărim dialogul dintre sindicate şi patronate. Cele mai multe probleme sunt, după cum bine ştiţi, în rândul pensionarilor şi în rândul şomerilor, dar măsurile luate de Guvernul Ponta deja se simt. Avem creştere economică, pensiile au crescut, salariile au crescut. Încet-încet lucrurile reintră în normal. Lumea trebuie să înţeleagă că toate partidele susţinute de Băsescu sunt un pericol real pentru România şi în perspectivă. Pentru că PMP şi PDL nu sunt altceva decât puii lui Băsescu. S-au vopsit, dar până la urmă tot el îi coordonează”.

    PSD îşi prezintă luni candidatul
    Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD a precizat că în cursul zilei de luni va organiza o conferinţă de presă în care va anunţa candidatul pentru Colegiul 2 la Camera Deputaţilor. Mircea Govor a dat asigurări că Partidul Social Democrat nu este un partid de binefacere, candidatul social-democrat urmând să provină exclusiv din rândurile Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD. “Luni voi face o conferinţă de presă şi vom anunţa candidatul pentru Colegiul 2 la Camera Deputaţilor. O spun şi acum şi chiar doresc să o repet, ca să înţeleagă toată lumea: partidul nostru nu este un partid de binefacere. Este un partid care îşi promovează propriile valori şi candidaţii noştri. Se vehicula în dreapta şi în stânga că vom susţine nu ştiu pe cine. Noi susţinem candidatul care candidează pe sigla cu trei trandafiri. Deci, cine va candida pe trei trandafiri va fi candidatul nostru. Şi asta luni o vom anunţa categoric. În rest, sunt poveşti”, a declarat Mircea Govor.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE