More

    Recital de jazz de neuitat la Carei

    Serile de muzică de calitate din cadrul Festivalului BESTFEST 2014 – Primăvara culturală careiană au continuat miercuri la Casa Comunitară Sf. Ladislau din Carei, unde a avut loc un recital antrenant de jazz în compania duetului István Gyárfás – Péter Sárik din Ungaria. În turneul naţional desfăşurat în ultimele două săptămâni în România, aceştia au poposit şi la Carei. Cei doi instrumentişti au creat o atmosferă superbă şi au avut parte de un răspuns pe măsură din partea publicului numeros aflat în sală.

    Departe de a fi o simplă reprezentaţie de jazz, artiştii au alternat ritmurile, stilurile, intensitatea şi nuanţele reuşind să menţină buna dispoziţie timp de aproape două ore. Micile glume şi dialogul cu publicul dintre piese au completat reuşita evenimentului. Pe lângă demonstraţiile de virtuozitate din partea amândurora, careienii au mai putut auzi şi piese cunoscute de jazz, bossa nova, blues din repertoriul internaţional sau adaptări ingenioase după Sting, Chick Corea sau Astrud Gilberto.

    Experienţa acumulată de-a lungul timpului de cei doi şi colaborările cu nume grele din lumea jazz-ului mondial precum George Duke, Peter Erskine, Benny Green, Scott Hamilton s-au simţit în interpretarea dezinvoltă. Două dintre cele mai mari nume ale jazz-ului din Ungaria au creat o atmosferă inconfundabilă. Seara de neuitat s-a încheiat pe măsură, cu trei bis-uri şi îndelungi aplauze, energia şi emoţia primită de public revenind artiştilor înzecit.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE