More

    Romii din Sătmar, uniţi de ziua lor

    romi1

    La Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare s-a desfăşurat ieri după-amiază un spectacol dedicat sărbătoririi Zilei Internaţionale a Romilor. Spre deosebire de alţi ani, toate organizaţiile romilor din judeţul Satu Mare au participat la organizarea manifestării. Aceasta a debutat cu piesa “Jelem, jelem”, adoptată ca imn internaţional al romilor la primul Congres Mondial al Romilor, ţinut la Londra în 1971.

    Oficiile de gazdă au fost făcute de preşedintele Partidei Romilor “Pro Europa”, Ignac Horvath, şi de consilierul pe problemele romilor din cadrul Prefecturii Satu Mare, Rozalia Bondrea. La manifestare au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, preşedinte al PSD Satu Mare, alături de şeful Cancelariei Prefectului, Raul Băbţan.

    Vicepreşedintele Mircea Govor a asigurat comunitatea romă din Satu Mare de tot sprijinul său şi al preşedintelui Adrian Ştef în vederea integrării sale şi a creşterii nivelului de trai al membrilor săi. De asemenea, le-a urat romilor multă sănătate şi multe bucurii de ziua lor, transmiţând aceleaşi urări şi din partea primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica. Liderul Partidei Romilor Pro Europa Satu Mare, Ignac Horvath, a arătat că unirea tuturor organizaţiilor rome din judeţ i se datorează vicepreşedintelui Mircea Govor. Directorul Raul Băbţan a transmis mesajul prefectului Eugeniu Avram.

    romi2

    În cadrul programului cultural au evoluat ansambluri de instrumentişti şi ansambluri de dans din diverse localităţi ale judeţului nostru. Evoluţiile ansamblurilor de dansuri ţigăneşti din Stâna şi din Carei au fost cele mai apreciate de publicul numeros. Programul artistic, deosebit de antrenant, a continuat până la orele serii, o parte din public dansând frenetic pe ritmurile vioaie ale muzicii ţigăneşti.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE