23 June 2018

Saci cu resturi de animale descoperiţi în canalul Homorod

Filed under: Locale |

deseuri

Nu mai puţin de 15 saci plini ochi cu carne de porc au fost descoperiţi marţi pe canalul Homorod, în zona Parcului Industrial Sud. Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a se afla făptaşul, iar carnea din saci a fost dusă şi incinerată într-o unitate de ecarisare a teritoriului. Este pentru a treia oară în acest an când este descoperită carne de porc aruncată la întâmplare.

Potrivit celor afirmate de directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Nicolae Dumuţa, reprezentanţii Primăriei Satu Mare au anunţat marţi instituţia despre existenţa unor saci cu carne în albia canalului Homorod, în imediata vecinătate a Parcului Industrial Sud. “Ne-am deplasat la faţa locului alături de cei de la Poliţie, Garda de Mediu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, unde am constatat existenţa a 15 saci cu carne de porc, pulpe de porc, costiţe, chiar preparate din carne, aruncaţi în albia canalului Homorod. S-au luat măsurile legale necesare în acest sens, zona a fost curăţată, iar carnea de porc depistată a fost dusă spre incinerare la Protan”, a precizat Nicolae Dumuţa. Directorul DSVSA a mai adăugat că nu se ştie de unde provine carnea aruncată în canalul Homorod, dar poliţiştii sătmăreni au demarat o anchetă pentru prinderea făptuitorului.

Este pentru a treia oară în acest an când în judeţ sunt descoperite resturi de animale aruncate la întâmplare. Prima descoperire a fost făcută în data de 13 ianuarie, pe un teren viran dintre localităţile Lazuri şi Dorolţ, în apropierea fostei şosele de ocolire a Sătmarului. A doua descoperire a fost făcută în data de 10 martie, în aceeaşi zonă, la circa 500 de metri depărtare de primul loc, fiind vorba despre circa 200 de kg de resturi de animale atât domestice cât şi sălbatice. În ambele cazuri, Poliţia a demarat o anchetă pentru identificarea autorilor.

Florin Dura

One Response to Saci cu resturi de animale descoperiţi în canalul Homorod

  1. Este revoltator nivelul de degradare a concetatenilor.In parcul din spitalului municipal,zilnic se matura cantitati insemnate de samanta din jurul bancilor.Se pune intrebarea,unde este politia locala?.In aceasta perioada se pot observa la periferia municipiului aparand mormane de gunoi.Rapiditatea cu care actioneaza acesti indivizi este de invidiat .Din cunostintele mele politia locala este inzestrata si cu motociclete sau qvaduri.De ce nu se organizeaza patrule ,daca este necesar si de 24 de ore ptr.depistarea acestor indivizi?.Se pare ca politia locala este depasita de aceasta situatie.

    paul
    4 April 2014 at 07:18
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *