24 April 2018

Sălăgeanu cere FRF aplicarea sancţiunilor împotriva Vasluiului

Filed under: Sport |

sala

Fostul fundaş stânga al Vasluiului, sătmăreanul Adrian Sălăgeanu a fost declarat liber de contract de către Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor, iar clubul a fost obligat să-i achite integral restanţele financiare în termen de 30 de zile. Cum termenul a fost depăşit deja, iar jucătorul n-a fost contactat de conducere, fotbalistul din Satu Mare a depus la Federaţie o hârtie prin care cere aplicarea regulamentului FRF pentru astfel de cazuri. Cu un nou termen pentru plată, 21 aprilie, vasluienii trebuie să achite cei aproape 100.000 de euro cât îi datorează lui Sălăgeanu, altfel riscă sancţiuni drastice. În cazul în care un club nu îşi respectă termenele de plată ale drepturilor stabilite de către comisiile FRF, LPF, AJF, regulamentul FRF dispune: „Pentru abaterile prevăzute de articolul 23, literele i şi j, în cazul în care un club nu îşi execută obligaţiile în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii definitive şi executorii, acesta va fi sancţionat, în ordine, astfel:
a) va fi obligat la plata unei penalităţi de 7.000 – 10.000 lei şi i se va acorda un termen de graţie de 5 zile pentru executarea integrală a obligaţiilor de plată;
b) i se va interzice dreptul de a transfera şi / sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi i se vor scădea puncte. Scăderea de puncte se aplică asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată, urmând ca la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere la plată, echipei în cauză să i se scadă câte două puncte.
c) Sancţiunile arătate la litera b se aplică timp de 90 de zile, după care echipa clubului respectiv va fi exclusă din toate competiţiile. În cazul în care clubul debitor are mai multe echipe de seniori, toate echipele de seniori ale clubului respectiv vor fi excluse din competiţii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *