19 April 2018

Sălăjenii creduli continuă să ia țeapă

Filed under: Actualitatea Salajeana |

Metoda „accidentul” a mai făcut alte victime

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj, două persoane din Zalău au fost înşelate într-o singură zi cu 2.000 lei, respectiv 12.500 lei şi 365 euro prin metoda „accidentul”.

Astfel, conform polițiștilor sălăjeni, Ileana S., din Zalău, a sesizat poliţia, în data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 12.30, despre faptul că a fost contactată telefonic de două persoane necunoscute, una dintre acestea spunând că este poliţist, iar cealaltă procuror, care au informat-o că nepotul ei, S. Andrei, a comis un accident de circulaţie, în zona Perla, din Zalău, în urma căruia doi băieti de 7 ani, respectiv 3 ani au fost internați în spital, iar nepotul ei este arestat.

De asemenea, aceştia i-au comunicat că tatăl victimelor se va deplasa la domiciliul său pentru a primi bani ca despăgubire şi îngrijiri medicale, iar după primirea banilor nepotul ei va fi eliberat.
În jurul orei 13.00, la apartamentul victimei a apărut un bărbat necunoscut de aproximativ 26 – 27 ani, care s-a prezentat ca fiind tatăl victimelor, a primit de la persoana vătămată suma de 2.000 lei, după care a plecat.

În aceeași zi, în jurul orei 15.00, Vasile C., a fost contactat telefonic de două persoane necunoscute, una dintre ele s-a prezentat ca având calitatea de avocat la Ambasada României din Italia, care l-au informat că fiul său a fost implicat într-un accident de circulaţie, în Italia, soldat cu rănirea gravă a doi băieţi, iar fiul lor este arestat. Acestea au pretins suma de 3.500 euro. La domiciliul său s-a prezentat un bărbat, care a afirmat că este avocat şi căruia i-a înmânat suma de 12.500 lei şi 365 euro.

Pentru a nu cădea victime unor astfel de situaţii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj vă recomandă:

– nu daţi curs solicitărilor de bani din partea diferitelor persoane care se prezintă la domiciliul dumneavoastră şi vă cer bani, descriindu-vă evenimente rutiere tragice în care sunt implicaţi membri ai familiei dumneavoastră.

-nu vă lăsaţi impresionaţi de poveşti tragice cu accidente grave sau de apelurile aparent venite din partea unei rude implicate într-un accident, produs de regulă în străinătate, urmate de convorbiri cu un presupus avocat care solicită o sumă de bani pentru a ajuta ruda respectivă sau pentru a obţine diverse facilităţi.

-apelaţi numărul unic de urgenţă 112 şi reclamaţi aceste tentative de înşelăciune, acest demers fiind de natură a ajuta identificarea escrocilor.
Iulian Duma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *