More

    Săptămâna aceasta încep lucrările la masterplanul apă-canal la Negreşti

    cornet

    Cel mai probabil în cursul acestei săptămâni vor începe lucrările la masterplanul apă şi canalizare în oraşul Negreşti Oaş. A fost elaborat un grafic de lucrări împărţit în patru etape astfel încât traficul să fie cât mai puţin afectat.

    Lucrările încep pe strada Cornetului
    Primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, a afirmat că vineri a avut o întrevedere cu reprezentantul firmei constructoare SC OMS România SRL, Florin Coşa, în cadrul căreia au fost puse la punct ultimele detalii şi că în această săptămână vor fi demarate şi lucrările. “Este o lucrare mult aşteptată de negreşteni, iar firma constructoare este pregătită pentru demararea lucrărilor. În prealabil, a fost întocmit un plan de lucrări pe străzi astfel încât traficul să fie cât mai puţin afectat. Primele lucrări vor începe pe strada Cornetului, urmate, tot în prima etapă, de străzile Cerbului, Morii şi Oaşului. Am ales aceste prime străzi deoarece pentru acestea există şi un proiect finanţat din fonduri europene pentru modernizarea lor. Astfel că, imediat după lucrările la reţelele de apă şi canalizare, aceste străzi vor intra în reabilitare totală”, a explicat primarul Aurelia Fedorca.

    La rândul său, Florin Coşa a afirmat că firma constructoare este pregătită pentru începerea lucrărilor şi aşteaptă ca în scurt timp să primească ordinul SC Apaserv Satu Mare SA pentru demararea lucrărilor.

    Termen limită: 31 decembrie 2015
    În continuare, vor urma încă trei etape de lucrări. Astfel, în etapa a doua vor fi cuprinse străzile Crizantemelor, Salcâmului. Cantina -Moţilor. Mihai Viteazu. Viitorului 1 (Oaşului- 1 Iunie), Viitorului 3 (curbă – spre capăt), Arenei (din 1 Iunie spre capăt), 1 Iunie ( Moţilor- Plopilor), Turului, Moţilor (1 Iunie- Creangă), Moţilor (1 Iunie –Unirii) şi Primăverii. În etapa a treia vor fi lucrări pe străzile Gării (Tuba), Lăcrimioarelor, V.Cerbului-spre cimitir, Zorilor 2, Popeşti (T.Vladimirescu+ pe lângă şcoală) şi Popeşti 2( V.Cerbului spre capăt). În fine, în ultima etapă vor fi executate lucrări pe străzile Magnoliei (spre capăt), Corni (1 Iunie-Oaşului), Tudor Vladimirescu în jos, Valea Cerbului 5 (Lăcrimioarelor spre Luna), Plopilor şi Podului.

    În total vor fi realizate lucrări de extindere a reţelelor de alimentare cu apă cu 20,4 km, reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă cu aproximativ 4 km, extinderea reţelelor de canalizare cu aproximativ 20 km şi reabilitare a reţelelor de canalizare cu 1,5 km. Lucrările la masterplanul apă şi canalizare de la Negreşti Oaş trebuie să fie executate până la finele anului 2015.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE