Şcoala Altfel la NVTV şi GNV

Filed under: Locale |

nvtv

Elevii de la Şcoala Gimnazială nr.10 şi de la Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” au desluşit o parte din tainele jurnalismului vizitând ieri studioul de televiziune Nord Vest TV şi redacţia cotidianului “Gazeta de Nord-Vest”. Acţiunea elevilor sătmăreni s-a înscris în calendarul activităţilor derulate în cadrul săptămânii “Şcoala Altfel”.

Primii care au trecut pragul trustului de presă au fost elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 10. Îndrumaţi de responsabilul de relaţii publice, Alexandra Ardelean, elevii au vizitat redacţia de ştiri a NVTV, unde au avut posibilitatea să prezinte, în lumina reflectoarelor, ştiri din toate domeniile de activitate şi şi-au luat unul altuia interviuri. Colegele de la ştiri, Silvia Spanciu şi Silvia Cseh, au apreciat modul în care elevii au prezentat ştirile afirmând că o parte dintre aceştia pot ajunge să lucreze în domeniu în viitorul apropiat. Apoi au fost vizitate redacţia GNV precum şi studioul şi compartimentul tehnic al televiziunii.

Au urmat elevii din clasele a VIII-a şi a IX-a a Liceului Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt”, coordonaţi de profesoara Adriana Biţică. După ce au vizitat redacţia GNV, aceştia au fost întâmpinaţi în studioul NVTV de realizatorul emisiunii Ceaiul de Dimineaţă, DJ Gaby, care le-a prezentat modul în care se lucrează într-o televiziune şi felul în care sunt realizate emisiunile. Elevii au rămas impresionaţi de cele văzute, mai ales că marea majoritate dintre ei se aflau pentru prima dată într-un studio de televiziune şi, cu toate că cei care urmează cursurile acestei şcoli se pregătesc pentru cele duhovniceşti, nu este exclus ca o parte dintre ei să lucreze în televiziune sau în presa scrisă în viitor.
Florin Dura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *