22 June 2018

„Școala Altfel” și la Centrul de Cultură Sălaj

Filed under: Actualitatea Salajeana |

„Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, se desfășoară în perioada 7 – 11 aprilie

Elevii din judeţul Sălaj care vor să viziteze Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj sunt aşteptaţi săptămâna viitoare în cadrul programului „Şcoala Altfel” la sediul instituţiei. Mai multe unități de învățământ din județul Sălaj și-au exprimat dorința de a colabora cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, care se va desfăşura în perioada 7 – 11 aprilie. 

Este vorba despre Școala Gimnazială „Corneliu Coposu” din Zalău, Școala Generală „Simion Bărnuțiu” din Zalău, Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei, Școala Gimnazială din Horoatu Crasnei şi Liceul de Artă „Ioan Sima” din Zalău.

Potrivit lui Daniel Săuca, managerul CCAJ Sălaj, copiii vor vizita expoziția permanentă de artă populară sălăjeană și interioare țărănești, vor participa la expoziții și concerte, precum și la demonstrații ale unor meșteri populari din Sălaj. Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj își exprimă și pe această cale disponibilitatea de a colabora cu școlile din județ în cadrul săptămânii amintite.

Potrivit ordinului ministrului Educației privind structura anului școlar 2013 – 2014, scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preșcolari, a elevilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor preșcolari și ale elevilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul național, și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale.

Elevii au obligația de a participa la activitățile pentru care s-au înscris, absențele fiind înregistrate în catalog la rubrica Purtare.

Tipurile de activități care pot fi organizate în cadrul programului „Școala altfel” pot include activități culturale, activități tehnico-științifice, activități sportive, activități de educație pentru cetățenie democratică, pentru promovarea valorilor umanitare (inclusiv voluntariat, caritate, implicare activă în societate, responsabilitate socială, relații și comunicare etc.), activități de educație pentru sănătate și stil de viață sănătos (inclusiv referitoare la dependență de calculator, siguranță pe internet etc.), activități de educație ecologică și de protecție a mediului (inclusiv colectare selectivă, economisirea energiei, energie alternativă etc.), activități de educație rutieră, PSI, educație pentru reacții corecte în situații de urgență etc.

Tot în această perioadă, Ministerul Educației Naționale organizează, de regulă, etapele naționale ale olimpiadelor școlare pe discipline de învățământ și, după caz, ale concursurilor școlare.
Iulian Duma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *