More

    Şosele stropite cu sânge

    circulatie

    Drumurile din judeţ nu au fost deloc sigure cu ocazia sărbătorilor pascale. De exemplu, poliţiştii rutieri au intervenit la trei accidente de circulaţie care au avut loc în acest sfârşit de săptămână, evenimente care s-au soldat cu victime. De asemenea, poliţiştii au lăsat fără permis două persoane prinse conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, iar alte două persoane au fost prinse conducând fără permis. Cel mai grav caz a avut loc la Certeze, acolo unde un şofer a accidentat un pieton, a părăsit locul accidentului şi s-a dus să consume băuturi alcoolice. Identificat de poliţişti după circa o oră, acesta a refuzat testul cu aparatul etilotest, alegându-se cu dosar penal. Totodată, în cadrul acţiunilor organizate pe raza judeţului Satu Mare pentru reducerea riscului rutier şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost constatate 120 de contravenţii, în valoare de peste 6.000 lei.

    Răniţi în accidente de circulaţie
    Poliţiştii rutieri au intervenit în cazul producerii unui număr de trei accidente de circulaţie care au avut loc în acest sfârşit de săptămână. Primul accident a avut loc vineri, când poliţiştii rutieri sătmăreni au intervenit la un accident care s-a produs pe Bulebardul Traian din municipiul Satu Mare. O tânără de 28 de ani a condus autoturismul marca Fiat, iar pe fondul neacordării priorităţii de trecere la punerea în mişcare de pe loc a accidentat o femeie de 48 de ani, care conducea regulamentar mopedul marca Aprilia. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare unde s-a stabilit că a suferit o fractură. Cele două conducătoare au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Conducătoarea auto vinovată este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

    Poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi sâmbătă despre faptul că pe raza localităţii Lipău s-a produs un accident de circulaţie. Deplasându-se la faţa locului, oamenii legii au stabilit că evenimentul s-a produs în următoarele împrejurări: “O fetiţă în vârstă de 10 ani s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure şi a fost accidentată uşor de o pensionară, în vârstă de 61 de ani, care conducea regulamentar un autoturism marca Volkswagen. Fetiţa a fost transportată la Spitalul Judeţean pentru a i se acorda îngrijiri medicale, nefiind necesară rămânerea sub supraveghere medicală. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge.

    A părăsit locul accidentului, dar a fost prins în bar
    Sâmbătă seara poliţiştii rutieri negreşteni s-au deplasat la locul producerii unui eveniment rutier în zona localităţii Huta Certeze. O femeie de 33 de ani, din judeţul Maramureş, a fost accidentată uşor de un autoturism condus de un bărbat, care în dreptul cabanei Sâmbra Oilor a efectuat manevra de întoarcere, moment în care a accidentat-o pe femeie care se afla în calitate de pieton pe marginea părţii carosabile. Imediat după producerea evenimentului conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, părăsind locul evenimentului fără încuviinţarea poliţiştilor. Acesta a fost identificat şi prins după aproximativ o oră, timp în care a consumat băuturi alcoolice. Vasile M., de 27 de ani, a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Şoferul este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

    Şoferi transformaţi în pietoni
    Poliţiştii rutieri au identificat la sfârşitul săptămânii trecute un număr de patru persoane, care sunt cercetate pentru că au comis infracţiuni la regimul circulaţiei: două pentru conducere fără permis şi două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Concret, poliţiştii din Oraşu Nou au oprit în trafic mopedul marca Honda, condus de Miklos H., de 22 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere de nici o categorie. De asemenea, între localităţile Sanislău şi Horea poliţiştii au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, care conducea un tractor fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Cei doi sunt cercetaţi, conform art. 335 din Codul Penal, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

    La Ardud, poliţiştii rutieri l-au identificat în trafic pe Ioan R., care conducea autoturismul marca Citroen, înmatriculat în Ungaria . În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii Secţiei 7 Carei au oprit pentru control, pe raza localităţii Cămin, un tânăr de 28 de ani, care conducea un moped. Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deţine nici permis de conducere de nici o categorie. În ambele cazuri au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Şi aceştia sunt cercetaţi penal în stare de libertate, dar pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar cel din urmă şi pentru conducere fără permis.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE