More

    Ştrandul Tăşnad îşi redeschide porţile pentru un nou sezon estival

    strand1

    Ştrandul Tăşnad se redeschide sâmbătă dimineaţă. În vederea creşterii gradului de atractivitate, în special în rândul tinerilor, ştrandul a fost dotat cu o bază sportivă multifuncţională, care cuprinde un teren de tenis cu piciorul cu gazon artificial, respectiv un miniteren de fotbal şi unul de volei cu nisip. De asemenea, zona de campare se află în plin proces de modernizare, în vederea dotării conform standardelor europene în vigoare. În urma promovării intense la diverse târguri de turism, conducerea Primăriei Tăşnad se aşteaptă în acest an la o creştere cu 5-10% a numărului de turişti în staţiunea balneară.

    Dotări moderne în ştrand
    Sătmărenii dornici de distracţie şi relaxare sunt aşteptaţi la ştrandul din Tăşnad, care îşi deschide sâmbătă porţile în noul sezon estival. Pregătirile sunt în toi, astfel încât ştrandul să ofere aceleaşi servicii de calitate cu care au fost obişnuiţi turiştii în anii precedenţi. Aceleaşi pregătiri febrile au loc şi în hotelurile, pensiunile, restaurantele şi terasele din întreaga staţiune balneară. “Ne-am pregătit mult pentru acest sezon estival. De asemenea, am investit în construcţia unei baze sportive multifuncţionale. Vom pune la dispoziţia turiştilor un teren de tenis cu piciorul cu gazon artificial, respectiv un miniteren de fotbal şi unul de volei cu nisip. Având această bază, avem posibilitatea să organizăm periodic diferite competiţii sportive. De asemenea, turiştii noştri vor putea beneficia în curând de facilităţile unui spaţiu modern de campare, amenajat şi echipat conform cerinţelor europene în domeniu”, ne-a declarat primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca.

    Pentru a oferi servicii suplimentare turiştilor, începând din acest an, Primăria Tăşnad intenţionează să organizeze la fiecare sfârşit de săptămână diverse programe cultural-artistice. Chiar dacă nu va fi vorba de formaţii şi artişti de top, aceste programe vor reuşi să stârnească interesul şi aprecierea unui număr mare de turişti, ne-a declarat primarul Vasile Mitraşca.

    strand2

    Staţiune promovată intens
    Primăria Tăşnad a demarat o campanie intensivă de promovare a staţiunii balneare în scopul creşterii numărului de turişti în acest an. Staţiunea Tăşnad a fost promovată la Târgul de Turism al României, la Târgul de Turism Touristica din Cluj-Napoca, respectiv la Târgul de Vacanţe care a avut loc la complexul Expo Transilvania din Cluj-Napoca. La fiecare expoziţie, Primăria Tăşnad a participat cu standuri proprii, prin intermediul cărora au fost prezentate proprietăţile curative ale apei termale, ofertele de cazare, facilităţile existente în staţiune. De asemenea, vizitatorii standurilor au primit materiale informative despre Staţiunea balneară Tăşnad.

    În urma acestei campanii de promovare, Primăria Tăşnad se aşteaptă în acest an la o creştere cu 5-10% a numărului de turişti în staţiunea balneară. Anual, Staţiunea Tăşnad este vizitată de circa 250.000 de turişti. Potrivit statisticilor de care dispune Primăria Tăşnad, circa 40% din turişti, adică aproximativ 100.000, provin din judeţul Cluj. De asemenea, staţiunea este vizitată de turişti din judeţele Maramureş, Sălaj, Bihor şi Bistriţa-Năsăud, care aleg să-şi petreacă aici concediile. Staţiunea dispune de peste 1.300 de locuri de cazare, situate în hoteluri, moteluri, pensiuni şi case particulare.

    strand3

    Apă cu proprietăţi curative
    Ştrandul dispune de mai multe bazine cu apă termală, respectiv un bazin cu apă rece pe perioada verii. De asemenea, mai multe hoteluri din staţiune şi-au amenajat piscine termale interioare. Apa termală din staţiune dispune de proprietăţi curative. Conform buletinului de analiză eliberat de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicina Fizică şi Balneoclimatologie, apa captată în cadrul Staţiunii Tăşnad este caracterizată de o serie de indicatori fizico-chimici care îi conferă numeroase valenţe terapeutice şi inclusiv balneare. Conform aceluiaşi raport, acţiunea farmacodinamică recomandă apa termală a staţiunii pentru utilizare în cură externă în următoarele afecţiuni: reumatismale degenerative, reumatismale abarticulare, neurologice periferice cronice, ginecologice cronice (în afara puseelor inflamatorii), afecţiuni posttraumatice şi boli asociate (boli profesionale, endocrine, boli de metabolism).

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE