24 April 2018

Subvenții pentru șomeri și absolvenți

Filed under: Actualitatea Salajeana |
 
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj acordă subvenţii firmelor care angajează absolvenţi și șomeri. Potrivit AJOFM Sălaj, societățile comerciale care încadrează în muncă absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ pot beneficia lunar, timp de 12 luni, de subvenții financiare. Pentru absolvenții cu handicap, firmele pot primi ajutorul de la stat pentru o perioadă de 18 luni.
 
De asemenea, pot beneficia de stimulente financiare angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, șomeri în vârstă de peste 45 de ani, șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale sau şomeri care în termen de cinci ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială.
De menționat faptul că angajatorii care încetează raporturile de muncă ale persoanelor pentru care au beneficiat de subvenţie anterior termenului de 18 luni, sunt obligaţi să restituie, în totalitate, sumele încasate pentru fiecare persoană plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă.
Iulian Duma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *