More

    Universitatea Cluj pierde la masa verde partida cu Concordia Chiajna din etapa a XXII-a

    6

    Formaţia Universitatea Cluj pierde la masa verde partida cu Concordia Chiajna din cadrul etapei a XXII-a a Ligii I, încheiată pe teren la egalitate, scor 1-1, conform deciziei Comisiei de Recurs a FRF care a constatat că folosirea jucătorului Marius Martac de către echipa ardeleană a fost nelegală.

    Conform site-ului oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, Comisia de Recurs a FRF a desfiinţat, joi, decizia Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor (CNSL) în cazul Marius Martac, şi a dat câştig de cauză clubului Concordia Chiajna. “Admite recursul. Modifică în totalitate hotărârea CNSL din 2 aprilie 2014. Constată că legitimarea jucătorului este nelegală. Definitivă şi irevocabilă. Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 de zile”, se arată în soluţia Comisiei de Recurs.

    Gruparea Universitatea Cluj anunţă pe site-ul său oficial că meciul din deplasare cu Concordia va fi omologat cu scorul de 3-0 la masa verde. “Ilfovenii au contestat dreptul de joc al fotbalistului înaintea partidei directe, încheiate la egalitate, 1-1. În urma deciziei Comisiei de Recurs, jocul va fi omologat cu scorul de 0-3 la masa verde pentru echipa din Chiajna, astfel că Universitatea pierde un punct şi ajunge la un total de 32”, se menţionează pe site-ul ciatat.

    Administratorul special al U. Cluj, Vlad Munteanu, susţine că legitimarea lui Marius Martac este valabilă. “Am luat act de decizia Comisiei de Recurs, aşteptăm motivarea pentru a decide exact paşii pe care-i vom urma în recuperarea punctului obţinut de echipa noastră pe teren. Dreptatea este de partea noastră, mai ales că Liga Profesionistă de Fotbal ne-a înştiinţat oficial că, din punctul de vedere al regulamentului, legitimarea lui Marius Martac este valabilă”, a spus Vlad Munteanu.

    Universitatea Cluj susţine că Liga Profesionistă de Fotbal, prin avocatul Paul Alexandru Mincu, din cadrul Departamentului de Competiţii, a informat gruparea ardeleană că transferul fundaşului dreapta este efectuat conform regulamentelor în vigoare.

    “Jucătorul fusese transferat temporar de la clubul Oţelul Larisa la clubul Corona 2010 Braşov, pentru perioada 07.08.2013 – 30.06.2014. Prin hotărârea irevocabilă nr. 10 din 29.01.2014, pronunţată în dosar, comisia cu atribuţii jurisdicţionale a constatat încetarea raporturilor contractual între Martac Marius Mădălin şi Corona 2010 Braşov. Fiind liber de contract, jucătorul a beneficat de dispoziţiile art. 19.2 din RSTJF, potrivi cărora: «În situaţia unui transfer temporar, în cazul în care contractul cu clubul cesionar încetează înaintea transferului temporar, jucătorul are dreptul ca, în perioadele de transfer, să revină la clubul cedent, dacă acesta solicită, sau să încheie un nou contract cu un alt club numai pentru perioada de până la expirarea transferului temporar». (…) În opinia noastră, este evident că opţiunea privind întoarcerea la vechiul club sau alegerea unui nou club până la împlinirea perioadei iniţiale a transferului temporar aparţine jucătorului (…) În cazul de faţă, fotbalistul a ales să încheie un contract cu un nou club, astfel că o eventuală solicitare pentru revenirea jucătorului este ireleventă şi nu poate suprima dreptul de opţiune al jucătorului. (…) Opinăm că legitimarea jucătorului este efectuată în mod regulamentar, iar Martac Marius Mădălin are drept de joc pentru Campionatul Naţional”, se arată în răspunsul primit de la LPF publicat, joi, pe site-ul oficial de gruparea clujeană.

    Echipa Universitatea Cluj a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida din deplasare cu Concordia Chiajna, disputată la 8 martie în cadrul etapei a XXII-a a Ligii I.

    În urma pierderii la masa verde a acestui meci, poziţiile în clasament ale celor două echipe nu se modifică. Universitatea Cluj rămâne pe locul 12, cu 32 de puncte, iar Concordia Chiajna pe 9, cu 36 de puncte.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE