More

    Veste reflectorizante în loc de amenzi pentru biciclişti

    biciclist

    În scopul menţinerii trendului actual de reducere a numărului de victime ale accidentelor de circulaţie, din categoria pietonilor şi bicliştilor, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare a fost demarată ieri o campanie de prevenire şi conştientizare a acestor categorii de participanţi la trafic cu privire la necesitatea şi obligativitatea purtării vestei reflectorizante. Astfel, cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare şi a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare au fost achiziţionate 1.000 de veste reflectorizante care vor fi distribuite bicicliştilor, mopediştilor şi căruţaşilor, atât din mediul urban cât şi rural prin intermediul lucrătorilor de poliţie.

    În acest an au fost înregistrate 46 de accidente rutiere, soldate cu şapte morţi. Din fericire, numărul bicicliştilor implicaţi în astfel de evenimente este mai mic faţă de anul trecut, dintre care unul a fost rănit grav, spre deosebire de aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat doi răniţi grav în această categorie. În ceea ce priveşte numărul accidentelor cu pietoni, acestea au scăzut la cinci faţă de cele opt înregistrate în 2013, în schimb a crescut numărul celor decedaţi, de la zero în 2013 la două în acest an.

    La prima acţiune desfăşurată ieri, în zona Pieţei de vechituri, alături de poliţiştii rutieri în municipiul Satu Mare a participat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, şi adjunctul şefului inspectoratului pe linie de ordine publică, comisar şef Florentin Vlad. Participanţii la trafic vizaţi au fost cei neechipaţi corespunzător, ocazia cu care au fost sancţionaţi cu un avertisment, primind în acelaşi timp şi o vestă reflectorizantă pentru a fi vizibili pe timp de noapte sau în condiţii meteo nefavorabile.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE