More

    Virgil Dragoş: “Hotelul Sport trebuie să revină în circuit!”

    virgil-dragos

    Directorul executiv adjunct al Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, Virgil Dragoş, a susţinut ieri o interesantă conferinţă de presă în care pe lângă o scurtă prezentare a performanţelor obţinute de sportivii sătmăreni în acest an a venit cu precizări şi în privinţa Hotelului Sport.

    Sportul sătmărean se mândreşte că în doar trei luni şi jumătate a reuşit să adune 49 de medalii la Campionatele Naţionale. Din care 22 sunt de aur.

    „Vreau să îi felicit pe medaliaţi . Pe floretiştii Bodo, Dascălu şi Lazin, pe luptătorii Berei şi Lobonţ, pe judoka Dora Kovacs şi pe popicari”, a spus Virgil Dragoş referindu-se doar la medaliaţii cu aur din acest an.

    Apoi discuţiile s-au mutat înspre situaţia Hotelului Sport şi a Taberelor Şcolare. „Hotelul Sport trebuie să revină în circuit. Trebuie să reparăm greşelile făcute în trecut iar în acest sens am reziliat contractul cu firma care a concesionat hotelul. Bineînţeles că ei au contestat decizia , dar eu sunt optimist şi spun că în maxim 9 luni vom redeveni administratorii hotelului. Au adus modificări fără acordul nostru, ba mai mult fără autorizaţie de la Inspectoratul Judeţean în Construcţii „ a punctat directorul DJTS.

    Din păcate hotelul nu e funcţional acum iar de mai bine de un an pare într-o stare de conservare. „ Am vrea să găsim resurse să l reabilităm noi şi să-l readucem în circuit pentru sportivii sătmăreni şi pentru cluburile din judeţ”, a mai adăugat Dragoş.
    Legat de situaţia Taberelor Şcolare acesta a amintit că direcţia are câteva contracte cu Asociaţii şi ONG-uri de tineret iar că în această vară vor organiza acolo o serie de manifestări interesante. Marele regret îl reprezintă absenţa apei termale din bazin. „ Nu am putut rezolva această situaţie şi avem numai de pierdut. Cu siguranţă că numărul vizitatorilor şi al activităţilor de la tabere era mai mare dacă puteam folosi bazinul” a mai declarat Virgil Dragoş.

    În schimb DJTS-ul oferă gratuit spre folosinţă terenul sintetic de la tabere tuturor cluburilor de fotbal ce au grupe de copii. Pînă la ora 18 terenul sintetic e la dispoziţia grupelor de copii iar apoi se închiriază doritorilor de mişcare.

    În încheiere oficialul de la DJTS a mai amintit şi de un proiect de reabilitare a locului de joacă de la tabere. Cu sprijinul Asociaţiei „ Aici şi acum” s-ar putea câştiga un proiect de finanţare în campania „Ţara lui Andrei”. „Amănunte vom avea în câteva săptămâni”, a punctat în încheiere Virgil Dragoş.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE