More

    15 cele mai sexy sportive din Europa!

    1

    Sportivele frumoase şi talentate au reprezentat întotdeauna un important punct de atracţie pentru orice competiţie, dar evidenţiatele de mai jos încing atmosfera oriunde.

    Specialiştii au realizat un Top 15 al celor mai sexy sportive din Europa, iar rezultatele sunt oarecum spectaculoase, celebrele Anna Kournikova şi Maria Şarapova fiind depăşite de atlete mai puţin cunoscute.

    15. Minea Blomqvist – golf (Finlanda)

    Minea Blomqvist

    La 29 de ani, Minea Blomqvist se laudă cu reuşite peste reuşite în lumea golfului. A fost debutanta anului în 2004, a cucerit numeroase trofee în Europa şi în SUA şi a devenit prima sportivă cu origini finlandeze care câştigă Mastersul Finnair. Măritată cu un alt celebru jucător finlandez de golf, Roope Kakko, Minea a devenit mămică în 2010. Cu toate acestea, fizicul ei îi permite să puncteze în clasamentul celor mai sexy sportive europene.

    14. Lesia Ţurenko – tenis (Ucraina)

    Lesia Ţurenko

    Comparată deseori cu Maria Şarapova graţie frumuseţii sale, Lesia Ţurenko încă nu a reuşit să se ridice la nivelul rusoaicei. A câştigat şase turnee, toate de nivel redus, a încasat 730.000 de dolari din tenis şi a urcat până pe locul 60 mondial, anul trecut. Deşi acum este abia pe locul 169 mondial, Lesia are numeroşi fani peste tot pe unde joacă. Apariţiile sale facând deliciul publicului.

    13. Elisa Di Francisca – scrimă (Italia)

    Elisa Di Francisca

    Italianca Elisa Di Francisca rupe inimile fanilor scrimei încă din 2004, de când a devenit campioana mondială cu echipa ţării sale. Şi, de atunci, sportiva de 31 de ani a câştigat medalie după medalie şi a vrăjit întreaga lume cu apariţiile sale super sexy. După 10 ani de scrimă la cel mai înalt nivel, Elisa a devenit una dintre cele mai galonate sportive din lume. Italianca este dublă campioană olimpică, cvintuplă campioană mondială şi de opt ori campioană europeană. În plus, a pozat pentru diferite reviste dedicate bărbaţilor.

    12. Rita Dravucz – polo (Ungaria)

    Rita Dravucz

    Considerată de mulţi cea mai sexy poloistă din lume, Rita a devenit cunoscută după ce a câştigat Campionatul European din 2001 cu naţionala Ungariei chiar la Budapesta. Lăudată pentru aspectul ei fizic, Rita a precizat tot timpul că nu se dezvolta atât de frumos dacă nu practica un sport precum polo.

    11. Anna Kournikova – tenis (Rusia)

    Anna Kournikova

    Deşi n-a mai jucat un meci oficial de vreo patru ani, Anna Kournikova continuă să fie considerată una dintre cele mai sexy sportive din lume. Rusoaica a strâns peste 3,5 milioane de dolari din tenis şi a urcat până pe locul 8 mondial, dar tot timpul a lăsat impresia că este mai interesată de viaţa mondenă decât să exceleze în sport. La nivel de rezultate, Kournikova a câştigat doar două turnee ITF şi a ajuns în sferturi de finală la Roland Garros şi în semifinale la Wimbledon. Kournikova a fost lider mondial la dublu în 1999, câştigând de două ori Australian Open şi de două ori Turneul Campioanelor.

    10. Biljana Golic – tenis de masă (Serbia)

    Biljana Golic

    Multiplă campioană a Serbiei la tenis de masă, Biljana Golic putea deveni o sportivă de renume mondial, dacă nu accepta să se transfere, graţie unei burse sportive, la Texas Wesleyan University. N-a mai avut posibilitatea să-şi încerce norocul cu succes la Jocurile Olimpice şi Campionatele Mondiale, dar a devenit cea mai bună jucătoare de tenis din SUA. Iar evoluţiile sale au făcut ca alte foarte multe americance să-şi îndrepte atenţia spre acest sport.

    9. Belen Mozo – golf (Spania)

    Belen Mozo

    Născută în Spania, Belen Mozo a devenit un nume celebru la nivel mondial după ce a cucerit, în acelaşi an, titlul de campioană a Marii Britanii la golf, atât la senioase, cât şi la tineret. Deşi nu s-a ridicat niciodată la aşteptările specialiştilor, Belen Mozo este motivul pentru care circa 100.000 de iubitori ai golfului vizitează, anual, Spania.

    8. Josefine Oqvist – fotbal (Suedia)

    Josefine Oqvist

    Ce atâta Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi? Puţini ştiu că fotbal înseamnă şi Josefine Oqvist, o sportivă care în 2003 era revelaţia sezonului în Suedia, iar în 2004 deja poza în lenjerie intimă pentru o celebră revistă de profil. A fost vicecampioană mondială cu Suedia, în 2003, marcând golul victoriei în semifinala cu Canada. A marcat 20 de goluri în 78 de selecţii la echipa naţională şi a evoluat cu succes pentru mai multe echipe din Peninsula Scandinavă. S-a cuplat cu hocheistul danez Stefan Lassen, echipierul formaţiei Malmo Redhawks, a născut o fetiţă în 2012, iar de anul trecut joacă pentru formaţia franceză Montpellier.

    7. Claudia Toth – curling (Austria)

    Claudia Toth

    Este considerată vedeta naţionalei Austriei de curling ce a participat la două ediţii diferite ale Campionatului European. Austria, cu frumoasa sportivă în prim plan, a terminat pe locul 11 Campionatul European din 2004 şi pe locul 9 turneul final din 2005. Claudia a refuzat oferta de a poza pentru Playboy Germania dar, în 2005, a pozat nud pentru un calendar ce avea ca scop promovarea curlingului.

    6. Olivia Boeree – poker (Anglia)

    Olivia Boeree

    Deşi mulţi sceptici susţin că pokerul nu poate fi considerat un sport, englezoaica Olivia Boeree are toate atuurile necesare pentru a combate această idee. Frumoasa englezoaică a fost campioană europeană în 2010, asigurându-şi un premiu colosal  – 1,25 milioane de euro. A fost doar a treia femeie din istorie care să devină campioană europeană de poker, ea intrând de atunci, oficial, în elita acestui sport.

    5. Silje Norendal – snowboard (Norvegia)

    Silje Norendal

    Abia a trecut de bariera celor 20 de ani împliniţi că Silje Norendal face deja senzaţie pe pârtiile de snowboard. A câştigat Winter X Games şi Winter X Games Europe înainte de a încheia pe locul al patrulea finala de la Jocurile Olimpice de la Soci, de anul acesta. Blondina vrăjeşte întreaga lume cu chipul angelic şi fizicul de invidiat, dar reuşeşte să păstreze discreţia în legătură cu viaţa sa privată.

    4. Anna Semenovici – patinaj artistic (Rusia)

    Anna Semenovici

    Anna Semenovici a fost considerată o adevărată Anna Kournikova a patinajului artistic. A fost mereu în prim plan graţie frumuseţii şi nu a rezultatelor obţinute. A schimbat partenerii ca pe ciorapi, iar în 2001 s-a retras din activitate, la numai 21 de ani. Cel mai bun rezultat al ei a fost locul 3 la Campionatele Rusiei. De când s-a retras, Anna a devenit o vedetă de prim rang în Rusia şi nu numai. Este fotomodel, actriţă şi cântăreaţă.

    3. Maria Şarapova – tenis (Rusia)

    Maria Şarapova

    Multă lume spune că Maria Şarapova este cea mai frumoasă sportivă din lume, dar iată că ea nu prinde locul 1 nici măcar la nivel continental. Deşi are numai 27 de ani şi mai poate concura ani buni la nivel înalt, Şarapova se poate lăuda că a obţinut tot ce se putea obţine din tenis. A câştigat sute de meciuri, zeci de turnee, s-a impus în fiecare turneu de Grand Slam, a fost lider mondial şi vicecampioană olimpică. A obţinut peste 28 de milioane de dolari din tenis şi şi-a transformat numele într-un brand care-i aduce alte zeci de milioane de euro anual. Maria a fost cuplată, printre alţii, cu Andy Roddick, Adam Levine şi Sasha Vujacici, iar de circa doi ani îşi împarte viaţa cu bulgarul Grigor Dimitrov.

    2. Marta Menegatti – volei (Italia)

    Marta Menegatti

    La 23 de ani, italianca Marta Menegatti are, deja, vreo 10 ani de volei pe plajă, sport ce a ajutat-o să se dezvolte armonios. Momentul ei de vârf, de până acum, a fost sfertul de finală reuşit la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. Atunci făcea pereche cu Greta Cicolari. Cele două s-au despărţit anul trecut, iar Marta pregăteşte Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, în compania Victoriei Orsi.

    1.    Antonija Misura – baschet (Croaţia)

    Antonija Misura

    Câştigătoare a Cupei Croaţiei, cu Jolly Sibenik, şi a medaliei de bronz la Jocurile Mediteraneene din 2009, Antonija a ajuns să joace, în cele din urmă, la Toulouse, în Franţa, şi să câştige titlul de Miss Marea Mediteraneană. Curtată de cele mai importante case de modă din lume, croata a refuzat ofertele primite precizând că este încă interesată să dea lovitura în sport. Visul ei este să ajungă în Liga Nord-Americană.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE