More

    Alin Petrache este noul preşedinte al COSR: Mă aşteptam să fie o luptă mult mai strânsă

    3

    Alin Petrache este noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), el fiind ales cu 143 de voturi la Adunarea Generală de joi, în locul lui Octavian Morariu, care a demisionat la 15 aprilie.

    Petrache, care a fost susţinut de fostul preşedinte al COSR, Octavian Morariu, a câştigat din primul tur în faţa contracandidaţilor Octavian Bellu şi Elisabeta Lipă.

    Mandatul lui Alin Petrache, 37 de ani, actualul conducător al Federaţiei Române de Rugby, va fi până în 2016, an în care ar fi expirat mandatul fostului preşedinte Octavian Morariu, care a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.

    La Adunarea Generală de joi au participat 109 membri dintr-un total de 123, reprezentând un total cumulat de 202 voturi.

    Adunarea Generală a COSR are 123 membri, însă numărul de voturi ce revine fiecăruia este stabilit în urma performanţelor înregistrate la Jocurile Olimpice de federaţiile naţionale sau de recunoaşterea din partea Comitetului Internaţional Olimpic.

    Federaţiile care au obţinut performanţe la Jocurile Olimpice vor avea câte patru voturi, cele care sunt incluse în programul olimpic, dar nu au obţinut rezultate notabile, vor avea câte trei voturi, forurile recunoscute de către Comitetul Internaţional Olimpic vor avea câte două, în timp ce federaţiile naţionale recunoscute de COSR şi precum şi personalităţile vor avea câte un vot.

    Trei poziţii de membri afiliaţi au fost suspendate: Federaţia Română de Ciclism, trezorierul COSR, Mişu Negriţoiu, care s-a retras, şi poziţia de personalitate a Gabrielei Szabo, care va putea vota doar în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului.

    Petrache: Mă aşteptam să fie o luptă mult mai strânsă

    Noul preşedinte al COSR, Alin Petrache, a declarat, joi, după alegeri, că se aştepta să fie o luptă mai strânsă cu Octavian Bellu şi Elisabeta Lipă, contracandidaţii săi la şefia forului olimpic român.

    “Mă aşteptam să fie o luptă mult mai strânsă. Strategia mea este una pe zece ani. Cred că alături de ceilalţi doi contracandidaţi putem să mergem mai departe pentru olimpismul românesc. Avem nevoie de ei. Mergem în continuare cu acelaşi secretar general (n.r. – Ioan Dobrescu) şi acelaşi Comitet Excecutiv”, a declarat Petrache.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE