More

    ALINA ŢOLEA – o lecţie de credinţă într-un bob de Sătmar – (III)

    „Puritatea aurului în foc se încearcă”, zice un proverb popular. Alina Ţolea, sătmăreanca noastră, a reuşit să treacă prin focul încercărilor vieţii luptându-se prin armele credinţei şi cu ajutorul familiei cu o formă gravă de cancer la sân maladie care o încearcă de şapte ani încoace.

    „Povesteam în episodul trecut – îşi reia povestirea Dacian, soţul Alinei – cum Bunul Dumnezeu ne-a scos în cale o mulţime numeroasă de îngeri păzitori, prin persoana preoţilor şi călugărilor de la Sfintele Mănăstiri „Putna”, „Prislop” și de la Biserica Rusă „Sf. Nicolae” din București, cunoscându-l în persoană pe marele duhovnic Arsenie Papacioc de la Techirghiol şi pe Maica Paisia, în Ferentari, prieteni de preț, care au ținut-o pe Alina în viață ca pe o flacără firavă de lumânare într-o noapte lungă de Înviere. Alături de ei, ne-am făcut o mulțime de prieteni minunați, câștigând alți și alți îngeri, reînnodând vechi legături, descoperind comori nebănuite în locuri și suflete pe care le mai atinseserăm, fără să ne dăm seama de ceea ce este și contează cu adevărat în viață. De asemenea pot să dau mărturie de realitatea că, cunoaşterea Lui Dumnezeu aduce întotdeauna haruri şi minuni prin care trupul se vindecă, aceste haruri şi minuni venind prin intermediul celebrului profesor Christoph Zielinski de la Clinica AKH din Viena, care practic mi-a pus soţia pe picioare. Acolo, la clinica AKH, ni s-a demonstrat negru pe alb, pe blocul de parafină și pe lamelele de histo-patologie de la prima operație, aduse de la Cluj, că determinarea era de natură hormonală și că analizele de la Cluj au fost greșite, tratamentul de inhibare hormonală fiind obligatoriu în cazul Alinei. «Ne pare rău, doamnă doctor, dar ați pierdut trei ani de tratament!

    Asta este cauza principală a recidivei, a situației în care ați ajuns. În stadiul în care ați fost, aveați cele mai multe șanse de a vă vindeca, nu de a vă îmbolnăvi din nou» … În acest moment bărbatul din faţa mea îşi încruntă cutele de pe frunte „pictate după nopţi de nesomn, … continuând … „Puțina credință câștigată în lunile din urmă ne-a făcut să privim cu alți ochi acest verdict, fără ură și fără mânie. Fără mari resentimente. Ce a urmat poate fi înscris lejer tot la capitolul minuni dumnezeiești. După mai bine de 40 de ședințe de chimioterapie, partenerii profesorului Zielinski de la Clinica Gral din București, unde Alina este monitorizată și tratată din toamna lui 2012, au spus că e un miracol, că este o eroină”. Urmează o scurtă pauză, potrivită pentru „o gură de apă”, după care discuţia este reluată în forţă. „Nu mai puneam la socoteală radioterapia, intervențiile chirurgicale, transfuziile de sânge și toate celelalte tratamente administrate, care din păcate, nu au făcut decât să țină boala pe loc, împiedicând-o să evolueze și să-i pună viața în pericol, această stare menţinându-se până la sfârșitul anului 2012. Anul 2013 nu a mai fost așa de fast cu noi. Boala și-a creat imunitate la tratamente, activitatea oncologică începând să prindă tot mai multă putere, invadându-i de data asta ficatul şi întreg abdomenul, revenindu-i pleurezia la plămâni și cel mai rău, punând în mișcare metastazele de pe suprafața cerebeloasă. În primăvara anului 2013 lucrurile arătau îngrozitor, Alina agățându-se ca de o ultimă speranță de tratamentul unui alt medic renumit, Burzsynski de la clinica sa din Houston, Texas – Statele Unite ale Americii. Nemaiavând nicio acoperire în asigurări medicale, tratamentul fiind absolut inaccesibil, costurile unor prime etape de tratament, analizele de rigoare și călătoria se ridicau la peste 50.000 de dolari. Ajutați de o mână de prieteni din biserică, unii încercați și ei ca Alina, am demarat o campanie umanitară pentru strângerea sumei necesare, încurajaţi fiind de răspunsul pozitiv a celor de la clinica americană.

    Putem s-o ajutăm pe Alina în lupta pentru viaţă, depunând sume de bani în conturile: EUR:RO81BTRL00204201936564XX; RON:RO35BTRL00201201936564XX şi USD:RO54BTRLUSDCRT0093656401 conturi deschise la Banca Transilvania pe numele Țolea Alina-Marinela, (Swift code: BTRLRO22XXX).

    Valeriu Ioan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE