More

    Amendă pentru munca „la negru”

    Patru angajatori sălăjeni prinşi că au primit la muncă persoane fără formă legale de angajare

    În cadrul acțiunilor de control desfășurate de inspectorii de muncă pe parcursul lunii aprilie 2014 s-a avut în vedere, în primul rând, identificarea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare, dar și respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă.
    În domeniul relațiilor de muncă au fost controlați 172 agenți economici, la 4 angajatori fiind identificate 4 persoane care lucrau fără forme legale de angajare, fiind sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 40.000 lei.

    De asemenea, pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind repausul săptămânal, munca suplimentară și munca de noapte, cinci agenți economici au fost sancționați cu amenzi totale de 7.500 lei, iar pentru stabilirea salariului de bază al angajaților sub nivelul celui minim brut pe țară, respectiv 850 lei lunar, o societate a fost sancționată cu amendă de 1.000 lei.

    Reprezentanţii ITM Sălaj, informează de asemenea că pentru necompletarea elementelor contractelor individuale de muncă în registrul general de evidență al salariaților în format electronic, respectiv netransmiterea acestuia la termenele legale, doi angajatori au fost sancționați cu amenzi totale de 35.000 lei.

    Tot potrivit ITM Sălaj, în domeniul securității și sănătății în munca au fost controlate 89 de unități, fiind aplicate amenzi în valoare de 10.000 lei la 2 unități, pentru necomunicare accident de muncă şi neasigurarea locului de muncă la înălțime împotriva căderii lucrătorilor.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE