26 June 2019
Festivalul Berii Artizanale

Biserici arhipline la praznicul Înălţării Domnului

Filed under: Locale |

slujba

La 40 de zile de la marea sărbătoare a Învierii Domnului, creştinii celebrează praznicul Înălţării Domnului, cunoscut şi sub numele de Ispas. Şi în municipiul Satu Mare numeroşi credincioşi au participat la slujbă în cadrul Sfintelor Liturghie. Cu această ocazie, Catedrala “Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Satu Mare, a fost ieri plină de credincioşi, la slujba oficiată de preoţii parohi dr. Cristian Boloş şi Aurel Donca. În cadrul predicii a fost prezentată pe scurt momentul în care Isus Hristos s-a înălţat la cer de pe Muntele Măslinilor în văzul apostolilor şi a doi îngeri.

Îngerii le-au vorbit ucenicilor despre a doua venire a lui Hristos, ca aceştia să nu se lase copleşiţi de durerea despărţirii. Din Sfânta Scriptură, creştinii află că Mântuitorul Şi-a ridicat mâinile, binecuvântându-i pe ucenici, iar pe când îi binecuvânta S-a înălţat la cer, în timp ce un nor L-a făcut nevăzut pentru ochii lor.

Tot cu ocazia Înălţării Domnului se celebrează şi Ziua Eroilor, ca urmare a hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001. În această zi, în toate bisericile din ţară şi străinătate s-a făcut pomenirea eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. La finalul slujbei au fost miruiţi credincioşii participanţi la slujbă.
Pavel Prodaniuc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *