More

    Ce inseamna cand ai pete albe pe unghii

    2

    Traim intr-o epoca in care unghiile false surclaseaza unghiile ingrijite natural. Am ajuns sa incercam sa ne pacalim pe noi insine cu iluzia unor unghii mai sanatoase cand de fapt le distrugem pe cele pe care le avem deja. Ma intristeaza faptul ca o cautare pe google a cuvantului cheie „unghii” produce sute de rezultate despre saloane si oferte de unghii false, dar niciunul despre sanatatea unghiilor. Toate acestea in timp ce un google search functioneaza fix invers. Din pacate, putini dintre noi sunt constienti de faptul ca  unghia umana dezbracata de gel si de tipsuri este cel mai bun indicator al interiorului nostru.

    Daca ochii sunt oglinda sufletului, atunci unghiile sunt oglinda sanatatii noastre corporale. De la o banala lipsa de vitamina B pana la indicarea unei posibile boli de ficat, felul in care se prezinta unghiile noastre spune multe despre starea de sanatate in care ne aflam. Unghiile naturale ale corpului nostru, aceste reminiscente de gheare, sunt facute din cheratina, un material dur de proteine ce compune si coarnele suratelor noastre din regnul animal.
    Unghiile incep dintr-o radacina numita matrice, se continua prin lunula (semiluna), anume acel semicerc alb de la baza unghiei, urmat de patul unghiei delimitat de cuticule. Fiecare dintre aceste „componente” poate fi un indicator al unei carente, unei slabiciuni sau a prezentei unor toxine in corp.
    O glanda tiroida functionala este indicata de prezenta lunulei albe pe fiecare unghie. In cazul problemelor cu glanda tiroida, lunula nu mai are culoarea alba si nu este usor de diferentiat de patul unghiei. Un semicerc albastrui in jurul semilunei trage un semnal de alarma asupta bolilor plamanilor, iar un semicerc rosiatic in acelasi loc tradeaza posibile boli cardiovasculare. Daca pielea din jurul lunelei arata de parca ar fi curs carmin pe ea, ne putem gandi la un dezechilibru la nivelul tesutului conjuctiv.
    Cutele verticale pot indica o carenta de fier, iar cele orizontale carente de vitamina A si B sau de calciu. Aparenta frecventa a pielitelor indica un sistem digestiv deficitar, carenta de proteine sau de vitamina C.
    Punctele albe de pe unghii apar atunci cand avem un deficit de zinc in organism, iar unghiile care se despica profund indica o lipsa de HCL (acid hidroclorhidric din stomac). Nuanta galbena a unei unghii poate fi data fie de fumatul excesiv sau de posibile probleme ale ficatului sau pancreasului.
    Daca patul unghiei este alb si nu rozaliu, vorbim despre o infectie de tipul candidei, iar unghiile lucioase indica inca o dat perturbatii la nivelul glandei tiroide.
    Dansul Unghiilor” este un obicei traditional budist intalnit la ocazii speciale cum ar fi primirea oaspetilor sau unele evenimente religioase majore. Miscarile imita mersul elefantilor, care in vremurile apuse erau considerati animale de rang inalt.
    Privita din fata, unghia ar trebui sa fie arcuita in interior spre colturi si sa urmeze centrul degetului. Atunci cand unghia este mult prea arcuita, existe sanse mari de a avea o carenta de vitamina B12. Unghiile plate asemanatoare celor false ne atrag atentia asupra unui dezechilibru hormonal. Colturile ridicate in sus pot indica fie lipsa de oxigen datorata anemiei, fie lipsa de miscare sau chiar probleme de respiratie inadecvata. Daca varful unghiei se duce spre interior, ne lipseste cu desavarsire vitamina B.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE